Pekurin kirjastossa varattavissa neuvottelukuutio – Oulussa uusia digitaalisia ratkaisuja kuntalaisille testattavaksi

Kuution voi varata paikanpäällä tai etukäteen älylaitteella. Kuva: Oulun kirjastot

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pekurin kirjastossa on ollut viime vuoden lopusta asiakaskäytössä SmartBlock-neuvottelukuutio, joka on suunniteltu kuudelle hengelle. Kuutio on äänieristetty tila, jota asiakkaat voivat maksutta varata käyttöönsä tunniksi kerrallaan.

Tila on esteetön myös pyörätuoliasiakkaille. Älysensorit tarkkailevat tilaa ja kertovat varausjärjestelmään, onko tila vapaana vai varattu.

Kaupunkistrategiansa mukaisesti Oulun kaupunki hyödyntää rohkeasti digitalisaation mahdollisuuksia ja kehittää tapoja tehostaa kaupungin toimintaa. Osana kaupungin älykaupunkitavoitteita uusia digitaalisia ratkaisuja on nyt asukkaiden testattavana ja käytössä Pekurin kirjastossa.

Digitaalinen kartta antaa lisätietoa Pekurin kirjastosta

Pekurin kirjaston tiloista on laadittu myös digitaalinen kartta. Kartan avulla kirjaston tiloihin ja palveluihin voi tutustua digitaalisesti sekä saada niistä lisätietoa. Kartasta löytyvät esimerkiksi Pekurin kirjaston varattavat tilat, kuten Digiverstaan laitteet ja SmartBlock-neuvottelukuutio.

Digitaalinen kartta näyttää toimintojen reaaliaikaisen varaustilanteen ja mahdollistaa oman varauksen tekemisen sujuvasti.

Innovaatiopäällikkö Olli Rantala kertoo, että tilassa on myös IoT-sensoreita. IoT tarkoittaa esineiden internetiä ja tulee englannin kielen sanoista Internet of Things.

”Nämä anturit mittaavat tilan äänenvoimakkuutta, lämpötilaa, ilmankosteutta ja läsnäoloa. Näiden avulla nykyisistä ja tulevista samankaltaisista tiloista voidaan tehdä toimivampia ja parantaa asiakaskokemusta”, valottaa Rantala.

Asiakkaat voivat antaa palautetta tästä kokeilusta myöhemmin jaettavan kyselyn avulla. Lisäksi palautetta voi antaa kaupungin ja kirjaston omien palautekanavien kautta.

Neuvottelukuutio on varattavissa tästä linkistä.