Oulun kaupunki tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja ystävyyskaupunki Odessaan

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Anne Maarit Laurila

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sekä Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen tuomitsevat Venäjän sotatoimet Ukrainassa yhteisessä kannanotossaan. Kaupunkien johdot vetoavat myös muihin Euroopan kaupunkeihin toimimaan alueellisen rauhan, turvallisuuden ja demokratian puolesta.  

Kaupungit osoittavat myös tukensa ystävyyskaupunkiensa asukkaille ja Suomessa asuville ukrainalaisille. Oulussa asuu kaupungin tietojen mukaan 54 ukrainalaista henkilöä. Oulun kaupungin suhdetoimintapäällikkö Outi Rourun mukaan Oulun kaupunki on ollut yhteydessä Odessaan ja keskusteluita on käyty kaupunkien välillä alkuviikon aikana.  

“Tietysti olemme järkyttyneitä tästä tilanteesta, Odessa on yksi vanhimmista ystävyyskaupungeistamme. Yhteistyömme on ollut tiivistä, tänä vuonna tulee täyteen 65 vuotta”, Rouru toteaa.  

Juhlallisuudet pitkästä yhteistyöstä vaihtuivat kriisin hallintaan, jotta paikallishallinto pystyisi huolehtimaan odessalaisista ja turvaamaan kaupunkilaisille palvelut kriisin keskellä. 

 

Lue myös