Madetojan salin Entisten nuorten sävellahja -live vie jälleen nostalgiatunnelmiin

Entisten nuorten sävellahja -konsertissa Madetojan salilla kuullaan muun muassa Laura Voutilaista, Mikko Alataloa ja Ilkka Alankoa. Kuva: Antti A. Leinonen

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Yle Entisten nuorten sävellahja live -konsertti tarjoaa jälleen menneiden vuosien suosituimpia pop- ja rockhittejä Madetojan salissa perjantaina ja lauantaina 13.-14. lokakuuta.

Kesäkuussa 2023 Prix Circom Regional’ssa Most original and innovate -sarjassa palkittu Entisten nuorten sävellahja -konsertti palaa jo neljättä kertaa Ouluun.

Konsertin solisteiksi saapuvat tänä vuonna vuosikymmenten kiintotähdet Laura Voutilainen, Mikko Alatalo ja Ilkka Alanko. Lukuisista eri kokoonpanoista ja lukemattomien hittien takaa tuttu Mikko Alatalo kiertää tällä hetkellä Suomea konserttisalit loppuun myyvällä Coitus Int 50 Revival -kiertueella.

Ilkka Alangon ikoninen Neljä Ruusua -yhtye juhli viime vuonna nelikymppisiään, ja jo 90-luvun alussa uransa aloittanut Laura Voutilainen on noussut yhdeksi kotimaisen viihdetaivaan kestosuosikeista kappaleidensa, kiertueidensa ja esimerkiksi musiikkiteatterin myötä.

Terveisiä tutuille

Nyt nämä artistit esittävät konsertillisen menneitten vuosien suurimpia hittejä – ei pelkästään omiaan, vaan niitä koti- ja ulkomaisia populaarimusiikin klassikoita, jotka aikanaan täyttivät entisten nuorten c-kasetit. Kappaleiden sovittamisesta sinfoniseen asuun ovat vastanneet Sampo Kasurinen, Artturi Rönkä, Jarkko Kiiski ja konsertti-idean isä Jukka Myllys, joka myös johtaa konsertin.

Entisten nuorten sävellahja live -konsertin juontavat lukuisista radio-ohjelmista, myös radio-Enskasta tutut Jorma Hietamäki ja Paula Jokimies. Juontajat välittävät kuulijoiden lähettämiä tarinoita kappaleiden takaa toiveita, muistoja kouluvuosilta sekä terveisiä tuttaville.

Lauantain konsertti näkyy ja kuuluu myös suorana Yle Areenassa. Lisäksi konserttitallenne esitetään Yle TV 1 -kanavalla lauantaina 11.11.2023 klo 21 ja Yle Radio Suomessa maanantaina 1.1.2024 klo 14.