Luvassa jäistä tunnelmaa Nallikarissa – Frozen People tarjoilee jälleen elektronista musiikkia, taidetta ja performansseja

Ensimmäinen Frozen People -tapahtuma pidettiin Nallikarissa meren jäällä vuosi sitten. Kuvassa osa Apaja Kollektiivin Pysäytetty hetki -installaatiota. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Toista kertaa järjestettävällä festivaalilla on tarjolla monenlaista musiikki- ja taideohjelmaa. Päivällä tapahtumassa nautitaan house-musiikista, auringon laskiessa Sophia Mitikun livekeikasta ja pimeän tullen teknomusiikista virolaisen Merimellin johdattelemana.

Vuoden 2023 taideohjelma tarjoaa myös installaatioita ja performansseja, erilaisia tiloja ja kohtaamisia sekä vuorovaikutteista valotaidetta.

”Esimerkkeinä taideohjelmasta nostan turkulaisten taideopiskelijoiden Käsityökerhokollektiivin innovatiivisen jääinstallaation sekä pimeällä Nallikarin majakan valaisevan Niko Tiaisen Autapse-valotaideteoksen, jonka on mahdollistanut tapahtumaamme Lumo-valofestivaali”, tuottaja Inka Koutaniemi kertoo.

Mukana oheispalveluita

Tapahtumassa on tänä vuonna myös oheispalveluita, sillä Oulu2026 Arctic Food Lab tuo Nallikarin majakan viereen tyrnäväläisen Shaman Spiritsin sekä hailuotolaisen Kujalan tilan myyntialueen.

Meren jäällä voi osallistua Local Wilderness Oulun järjestämään maksuttomaan hiihtotyöpajaan tai viime vuoden tapahtumassa ihastusta herättäneeseen pilkkityöpajaan. Tapahtumaan osallistuminen vaatii kävijöiltä avointa mieltä ja valmistautumista Nallikarin arktisiin olosuhteisiin. Osallistujia kannustetaan luomaan oma talvinen tyyli, mutta samalla varustautumaan kuin olisi lähdössä hyytävälle tunturiseikkailulle.

Kohti kulttuuripääkaupunkia

Tapahtuma tähtää Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026, sillä ankarissa olosuhteissa järjestettävä Frozen People vaatii pitkäjänteistä kehittämistä ja kokeilevaa otetta. Tapahtumaa kehitetään pienimuotoisena kohti vuotta 2026, jolloin se on merkittävä osa Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026-ohjelmaa.

Tavoitteena on, että festivaalin taideohjelmahaku laajenee tulevaisuudessa kansainväliseksi ja tapahtumaan saadaan enemmän elektronisen musiikin artisteja kuin myös kävijöitä ulkomailta.

“Frozen People hyödyntää jäätyneen meren eksotiikkaa. Haluamme näyttää, että myös keskellä kylmää talvea on mahdollista järjestää yllättäviin paikkoihin sijoittuvia kulttuuritapahtumia. Uskomme, että juuri talvi yhdistettynä taiteeseen ja kulttuuriin on resepti, joka kiinnostaa myös kansainvälisiä vieraita ja tulee olemaan yksi Oulun valttikorteista”, kertoo Oulu Urban Culture ry:n toiminnanjohtaja Heikki Myllylahti.

Frozen People Oulun Nallikarissa lauantaina 4. maaliskuuta klo 14–22.

 

 

Lue myös