Haluatko vaivattomat kirkkohäät? Oulun tuomiokirkon vihkihetki tarjoaa ratkaisun

Tuomiokirkon vihkihetkiä on tänä vuonna kahtena päivänä, ensimmäinen helmikuussa. Kuva: Sanna Krook

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vihkihetkiä järjestetään Oulun tuomiokirkossa yleensä neljä kertaa vuodessa, mutta tänä vuonna on kirkon remonttien vuoksi kaksi vihkihetkeä. Ensimmäinen järjestetään perjantaina 24. helmikuuta ja toinen perjantaina 20. lokakuuta.

Tuomiokirkon vihkihetkiä on järjestetty jo yli kymmenen vuoden ajan.

”On paljon pareja, jotka erilaisista syistä haluavat kirkollisen vihkimisen mahdollisimman helposti ja kuitenkin arvokkaassa ja kauniissa tilassa. Tämä on tärkeä tapa mennä naimisiin niille, jotka sen valitsevat. Vihkihetkissä on tosi kiva tunnelma”, kuvailee Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Ari-Pekka Metso seurakuntayhtymän tiedotteessa.

”Tämä on tärkeä tapa mennä naimisiin niille, jotka sen valitsevat. Vihkihetkissä on tosi kiva tunnelma.”

Perjantaina 24.2. vihkiaikoja on tarjolla puolen tunnin välein kello 14–19. Vihkiaika on varattava etukäteen Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherranvirastosta soittamalla, puh. 044 316 1401 (ma klo 9-16, ti-pe klo 9-14).

Halutessaan vihkipari voi kutsua tilaisuuteen läheisiään todistamaan juhlahetkeä, mutta tarvittavat todistajat löytyvät myös seurakunnan puolesta. Vihkihetki on maksuton.

Vihkihetkeen tarvitaan mukaan esteettömyystodistus, joka tulee hankkia viimeistään seitsemän arkipäivää ennen vihkimistä osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/esteidentutkinta tai soittamalla Oulun aluekeskusrekisteriin puh. 08 316 1310 (ma–pe klo 9–16). Jos kumpikaan vihittävistä ei ole Oulun ev.lut. seurakuntien jäsen, todistus haetaan jommankumman kotiseurakunnasta.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä evankelisluterilaisen kirkon jäseniä tai toinen on rippikoulun käynyt evankelisluterilaisen kirkon jäsen ja toinen kuuluu johonkin muuhun kristilliseen kirkkokuntaan.