Franzeninpuiston Puistoporinoissa tarjolla soppaa ja yhdessäoloa kaikelle kansalle

Franzeninpuistossa ja Oulun tuomiokirkon portailla juhlitaan 150 vuotta täyttävää kirkon diakoniaa 12. huhtikuuta. Kuva: arkisto/Minna Mäki-Heikkilä

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seurakuntien tapahtumassa porisevat soppatykki ja kahvipannut kuumina, ja kaikki ovat tervetulleita syömään ja viihtymään yhdessä. Tarjoilu on maksuton kaikille kävijöille. Puistoporinoiden teltoilla on tarjolla tietoa, tukea ja mukavaa ohjelmaa.

Kävijät voivat muun muassa pyörittää onnenpyörää, mittauttaa verenpaineensa, istua Puistokammarin nojatuolissa porisemassa tai purkaa halivajetta jättinallen halauspisteellä. Tuomiokirkon kirkkotarhassa sijaitseva lasten oma Pikku Sofian kirkko on avoinna ja kirkonrotat järjestävät ohjattua toimintaa lapsille.

Paikalla myös kaupunginjohtaja

Tuomiokirkon portailla alkaa kello 18.15 musiikkia ja puhetta sisältävä ohjelma, joka nostaa esille kirkon auttamistyön merkitystä yhteiskunnassa. Raimo Paaso ja Outi Uusimäki esittävät diakonian juhlavuoden tunnuslaulun ja luvassa on myös yhteislaulua.

Myös Oulun seurakuntayhtymän viittomakielinen kuoro esiintyy. Kello 18.30 alkaa keskustelu, jossa kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikainen käyvät vuoropuhelua diakonian paikasta tämän päivän Suomessa. 

Tapahtuman päätteeksi kello 19 kaikkia kutsutaan Oulun tuomiokirkkoon piispa Jukka Keskitalon ja tuomiorovasti Satu Saarisen toimittamaan iltamessuun. Oulun ev.lut. seurakuntien ja Oulun hiippakunnan lisäksi toteutuksessa ovat mukana Diakonia-ammattikorkeakoulu, Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö, Caritas-Säätiö ja Oulun kaupunki.  

Oulun ev.lut. seurakuntien diakoniatyöntekijä Kari Rekilä toivoo näkevänsä juhlassa paljon väkeä. 

”Kirkon auttamistyö tavoittaa laajasti eri-ikäisiä ihmisiä ympäri kaupungin. Kirkon työntekijöiden rinnalla auttajina toimivat myös monet vapaaehtoiset ja yhteistyökumppanimme. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee porisemaan patojen äärelle ja osallistumaan yhteiseen juhlaamme.” 

Puistoporinat – pohjoista diakoniaa jo 150 vuotta -tapahtuma, tiistaina 12. huhtikuuta kello 17 alkaen. Tapahtumaan voi osallistua kello 18 alkaen myös verkon välityksellä osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi. Ohjelma ja iltajumalanpalvelus tulkataan viittomakielelle.

Lue myös