Flow-sirkus-esityssarjassa Valveella vierailee huippuluokan ranskalaisakrobaatti

3D-esityksessä käytetään kolmiulotteista, jousenkaltaista välinettä, joka keinuu, rullaa ja kääntyilee sirkustaiteilijan tanssiessa ja tasapainoillessa sen kanssa. Kuva: David Konecny

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ranskalaisen Company HMG:n teoksen 3D takana on akrobaatti ja nuorallatanssija Jonathan Guichard, joka on luonut erikoisen sirkusvälineen, kaarevan puisen laudan, johon on jännitetty vaijeri. Tämä isokokoinen, kolmiulotteinen jousenkaltainen väline keinuu, rullaa ja kääntyilee sirkustaiteilijan tanssiessa ja tasapainoillessa sen kanssa. Oulussa teoksessa esiintyy akrobaatti Jules Sadoughi.

Samalla syntyy jatkuvasti muuttuva äänimaisema, jonka toteuttamiseen myös äänisuunnittelija Mikaël Le Guillou osallistuu. Tiedossa on virtuoosinen ja lämminhenkinen esitys, joka on suunnattu niin aikuisille kuin lapsille.

Jonathan Guichard on tehnyt sekä omia teoksia että esiintynyt niin perinteisissä sirkusryhmissä kuin nykysirkustuotannoissa, muun muassa kansainvälisesti erittäin tunnetun Yoann Bourgeoisin teoksessa. Guichard esiintyy aktiivisesti eri puolilla maailmaa.

Flow-sirkuksen kuraattori Pirjo Yli-Maunula kertoo bonganneensa 3D -teoksen London Mime -festivaalilta kaksi vuotta sitten.

Iltaesitykset ovat Valvesalissa 9. ja 11. marraskuuta kello 19, ja niiden lisäksi teosta esitetään päivänäytöksinä kuusi kertaa 8-luokkalaisille taidetestaajille.

Juttua korjattu 8.11: Lisätty tieto, että Oulussa teoksessa esiintyy Jules Sadoughi.