Euroviisut Ouluun 2022? – Blind Channel tuulettaa kotikaupunkinsa puolesta

Blind Channel lähettää kotikaupunkiinsa rakkaita terveisiä. ”Oulu on ihan paras paikka! Oulusta on aina saatu tukea ja ollaan siitä hullun kiitollisia.” Kuva: kaupungin kuva-arkisto / Mona Salminen / käsittely: Minna Mäki-Heikkilä

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Johanna Maarit Mattola

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kaupungin tapahtuma-aluepäällikkö Jari Leviäkangas kertoo käyneensä jo mielessään läpi viisujen järjestämistä Oulussa. Kapasiteetiltaan ainoa mahdollinen sisätila olisi vasta laajennuksen läpikäynyt Ouluhalli.

”Sinne mahtuu noin yhdeksän tuhatta katsojaa. Euroviisut olisi ihan mahdollista järjestää ainakin sen puolesta”, toteaa Leviäkangas.

Ouluhallin tiedetään toimineen loistavasti jo Suomi100 -juhlallisuuksissa, minkä vuoksi Euroviisu -ajatus ei ainakaan suoriltaan hätkäytä tapahtumista vastaavaa.

Oulun maine musiikkikaupunkina kasvaa

Oulun kaupungin kulttuurijohtaja Samu Forsblom pohtii Blind Channelin Euroviisuedustuksen merkitystä kaupungille isommassa mittakaavassa.

”Oululainen musiikkikoulutus ja -kasvatus on rummutuksen arvoinen. Meillä on musiikkiluokat peruskoulussa, Madetojan musiikkilukio, konservatorio, sekä ammattikorkeakoulu ja yliopisto, joissa opiskella musiikkia – Oulu on musiikkikaupunki ja näin se näkyy jälleen maailmalla,” tiivistää Forsblom.

Myös Kulttuuripääkaupunki 2026 -hankkeeseen tullaan tekemään päivitys ja kertomaan raadille paikallisesta euroviisuedustuksesta. Kulttuuripääkaupunki -kisa ratkeaa kesäkuun toinen päivä.

”Blind Channelin voitto UMK:ssa on kaikkiaan makee juttu,” Forsblom lisää.

Torilla tavataan vielä joskus!

Blind Channelin Niko Vilhelm Moilanen ehtii vastata nopeasti puhelimeen ja kertoo bändin tuoreimmat kuulumiset.

”Viisut Ouluun! Sitä ajatusta on somessakin väläytelty. Se olisikin siistiä kun Toripolliisin viereen vielä pääsisi vetämään show’ta”, naurahtaa Niko Vilhelm.

Bändi on lauantain voiton jälkeen ehtinyt vähän huilia ja antaa haastatteluja. Ensi viikolla kaikki ovat lähdössä käymään vielä Oulussa. Sitten alkaa treenaaminen Helsingissä toukokuuta varten.

Pyroja, pommeja ja energiaa

”Rotterdamissa päästään sitten vetämään vielä lujempaa kuin lauantaina UMK:ssa”, Niko Vilhelm heittää.

Niko Vilhelm kiittelee Ylen show-tiimiä siitä, että heidän vetonsa saatiin näyttämään siltä kuin heidän keikkansa ovat aina näyttäneet.

”Energia lähtee aina meistä itsestä ja me vedetään täysillä. Tulta me halutaan tulevaan show’ hun lisää, sillä se näyttää hyvältä ja tuntuu siellä lavalla. Tietty kuolemanpelko tekee tosi hyvää esiintymistilanteessa,” kertaa Niko Vilhelm bändin ajatuksia.

Oululla on erityinen paikka koko bändin sydämessä vaikka musiikki viekin nyt enemmän maailmalle.

”Oulu on ihan paras paikka! Oulusta on aina saatu tukea ja ollaan siitä hullun kiitollisia. Se on meidän koti ja kovasti ootetaan, että päästään käymään sielä,” Niko Vilhelm toteaa lopuksi.

Lue myös