Vectorama kokoaa taas peliharrastajat Ouluhalliin

Tietokoneiden näytöt valaisevat Ouluhallin jälleen tulevana viikonloppuna. Kuva: Emmi Halmela / Vectorama

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pohjois-Suomen suurin pelitapahtuma Vectorama järjestetään Ouluhallissa 6.–9. kesäkuuta. Jo vuodesta 2000 järjestetyn, noin 200 vapaaehtoisen voimin toteutettavalla pelifestarilla on turnausten lisäksi tarjolla muun muassa musiikkiesityksiä, puheohjelmaa ja digitaalista taidetta.

Vectorama-pelitapahtuman järjestää oululainen Vector – Suomen verkkopeliyhdistys ry. Yhdistyksen mukaan kyseessä on täysin vapaaehtoisvoimin toteutettava tapahtuma, joka kokoaa peli- ja tietokoneharrastajat yhteen.

Verkkopelitapahtuma – harrastajien kielellä lanit – tarjoaa muun muassa turnauksia suosituissa verkkopeleissä, kuten SC2, Super Smash Bros, Valorant ja Rocket League. Lisäksi ohjelmassa on monenlaista peliaiheista oheistoimintaa kuten kilpailuja, musiikkiesityksiä, puheohjelmia, digitaalista taidetta ja audiovisuaalisia elämyksiä.

Vectorama pyrkii järjestäjien mukaan olemaan hyvän mielen taphatuma, joka sopii niin pelaajille kuin pelikulttuurista kiinnostuneille vanhemmillekin. Päihteetön tapahtuma on avoin kaikenikäisille ja -tasoisille pelien ystäville.

”Pyrimme tekemään Vectoramasta mahdollisimman turvallisen, esteettömän ja mielekkään kokemuksen kaikille osallistujille. Vectorama sitoutuu toiminnassaan syrjimättömän pelikulttuurin ja turvallisemman tilan periaatteisiin. Olemme juuri päivittäneet yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmamme ja koulutetut häirintäyhdyshenkilömme ovat tavoitettavissa koko tapahtuman ajan niin paikan päällä kuin Discordissakin”, kertoo toiminnanjohtaja Joni Tähtinen yhdistyksen tiedotteessa.

Yli 20 vuotta kasvanut tapahtuma

Vectoraman aikana järjestetään myös Suomen elektronisen urheilun liiton SEULin, verkostoitumistilaisuus.

”Kumppaneihimme kuuluu monenlaisia toimijoita eri aloilta, niin yhdistyksiä, yrityksiä ja yksityisyrittäjiä kuin myös oppilaitoksia ja nuorisotyöntekijöitä”, tapahtuman pääjärjestäjä Tapio Haapala sanoo tiedotteessa.

Vectoraman toteutus perustuu aktiivisten vapaaehtoisten toimintaan. Yhdistyksen mukaan Vectoramaa tekee joka vuosi lähes 200 vapaaehtoista järjestäjää.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2000, jolloin käytössä oli 40 konepaikkaa. Alkuvuosina tapahtuma järjestettiin Pohjankartanon koululla ja myöhemmin myös Teatrialla, Rajakylän koululla, Ritaharjun monitoimitalolla, kunnes kymmenen vuotta sitten se kasvoi niin isoksi, että siirtyi Oulun Energia -areenalle. Parin vuoden koronatauon jälkeen tapahtuman koko oli kasvanut jälleen niin, että vuonna 2022 se siirtyi Ouluhalliin. Parhaina vuosina Vectoramassa on ollut käytössä lähes tuhat konepaikkaa.