Valkeassa varaslähtö tapahtumiin – rasisminvastainen viikko puuttuu erityisesti nuorten kokemaan rasismiin

Oulu loves me -tapahtuma lauantaina 16. maaliskuuta Valkeassa käynnistää rasisminvastaisen viikon Oulussa. Kuva on vuoden 2023 tapahtumasta. Kuva: Marika Parkkila

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa vietetään tänä vuonna 18.-24. maaliskuuta. Oulu loves me -tapahtuma Valkeassa käynnistää rasisminvastaisen viikon vieton Oulussa jo edellisenä lauantaina 16. maaliskuuta.

Rasisminvastaisella viikolla järjestetään Oulussa monenlaista ohjelmaa. Tapahtumissa nostetaan esiin ja keskustelun aiheeksi toisten ihmisten kunnioittaminen ja rasismiin puuttuminen. Lisäksi yritykset ja organisaatiot voivat osallistua haastekampanjaan ”Meille ovat tervetulleita kaikki”.

Tanssia Valkeassa

Oulu loves me -tapahtumassa Valkean lavalla 16. maaliskuuta on ohjelmaa kello 13-16. Tapahtuman ja koko viikon avaa nuorisopäällikkö Jarmo Laitinen Oulun kaupungilta.

Ohjelmassa on perinteisiä tanssi- ja musiikkiesityksiä Ukrainasta, Iranista, Vietnamista, Japanista ja Azerbaidžanista.

Tapahtuma jatkuu Valkean Nuorten Nurkassa kello 14-16, jossa on mahdollisuus opetella azerbaidžanilaisia tansseja ja osallistua eri ikäisille suunnattuihin aktiviteetteihin. Tapahtumassa on kahvi- ja teetarjoilu kello 14-16.

Oulussa rasisminvastainen viikko järjestetään laajan yhteistyöverkoston kanssa. Valtakunnallisen Etnon teemana on nuorten kokema rasismi, ja Suomen Punainen Risti muistuttaa olemaan inhimillisyyden puolella ja puuttumaan rasismiin.

Lisätietoja viikonvietosta tästä linkistä.