Työmarkkinajohtajat keskustelevat Oulussa hallituksen uudistuksista

Työministeri Arto Satonen, KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren kohtaavat Oulussa jännittyneessä työmarkkinatilanteessa.

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kunta- ja hyvinvointialan johtajat kokoontuvat Ouluun maaliskuun puolivälissä KT-työnantajapäiville. Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmassa on muun muassa paneelikeskustelu, jossa hallituksen työmarkkinauudistuksista ovat keskustelemassa työministeri Arto Satonen, KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren.

Kunta- ja hyvinvointialan johto ja työnantajien edustajat kokoontuvat Ouluun KT-työnantajapäiville 13.–14 maaliskuuta. Tapahtuma järjestetään kahdeksan vuoden tauon jälkeen ja ensimmäistä kertaa Pohjois-Suomessa. Vuoden 2020 tapahtuma jouduttiin koronan takia perumaan.

Oulun teatterissa järjestettävän tapahtuman teemana on Kunnat ja alueet tulevaisuuden hyvinvoinnin turvaajina. Aiheita ovat muun muassa muutokset kuntien ja hyvinvointialueiden toimintaympäristössä ja niiden rooli poikkeustilanteissa. Lisäksi keskustellaan henkilöstön saatavuudesta, vastuullisesta johtamisesta ja kansainvälisestä rekrytoinnista.

Tapahtuma järjestetään poikkeuksellisen vaikean työmarkkinatilanteen aikana, ja hallituksen kiisteltyjen työmarkkinauudistusten toteuttaminen on myös keskusteluissa mukana.

Oulussa samaan paneelikeskusteluun istuvat työministeri Arto Satonen, KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren. Aiheina ovat pääministeri Petteri Orpon hallituksen työmarkkinauudistukset, jotka ovat aiheuttaneet laajoja poliittisia lakkoja.

Tapahtuman muihin esiintyjiin kuuluvat esimerkiksi kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen ja entinen pääministeri Esko Aho.

KT-työnantajapäivät on suunnattu kuntien, kuntayhtymien, hyvinvointialueiden, hyvinvointiyhtymien ja niiden omistamien yritysten johdossa tai muussa työnantajaroolissa toimiville.