Tule seuraamaan Oulun teatterin suoraa livelähetystä PikiTalkista – mukaan pääsee helposti klikkaamalla juttua!

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tänään 3. marraskuuta kello 17 alkaen PikiTalkissa keskustellaan kulisseista ja niiden romahtamisesta. Illan otsikkona on Keeping up appearances – Kulissit ennen kaikkea, ja illan teemat kumpuavat Edward Albeen klassikkonäytelmästä Kuka pelkää Virginia Woolfia? Tilaisuus kestää noin tunnin.

Suorassa lähetyksessä keskustelemassa ovat näyttelijä Joose Mikkonen, AC Oulun ex-toimitus- ja kehitysjohtaja Juho Meriläinen ja somevaikuttaja Teija Ruokamo. Pop-up-keskustelussa kuullaan piispa Jukka Keskitaloa.

Illan aikana nähdään katkelmia Oulun teatterissa pyörivästä Edward Albeen klassikkonäytelmästä Kuka pelkää Virginia Woolfia?, jossa kahden pariskunnan kulissit romahtavat yhden illan aikana. Valitettavasti kohtausten striimausta estävät tekijänoikeudelliset seikat.

AC Oulussa lähes 19 vuoden yhtäjaksoisen uran tehnyt Juho ”Äffä” Meriläinen koki työuupumuksen rakastamassaan seurassa, rakastamansa lajin parissa. Avoimesti julkisuudessa kipeistäkin asioista puhuva Meriläinen otti ja lähti, mutta ei ovet paukkuen. Nykyisin Rukalla asuva Meriläinen halusi etäisyyttä vanhoihin kuvioihin.

Sosiaalisen median vaikuttaja, kansainvälisen kaupan asiantuntija Teija Ruokamo avautuu somessa toisten mielestä liikaakin. Aitous on kuitenkin tuonut Ruokamolle somessa eri kanavissa kymmeniätuhansia seuraajia. Oulun yliopistossa asiaa tutkinut Ruokamo tietää, että tieteellisestikin tutkittuna rosoisuus kiinnostaa ihmisiä, ei kulissit.

Oulun piispa Jukka Keskitalo on monipuolinen keskustelija uskonnon, kulttuurin ja yhteiskunnan näyttämöillä ja kulisseissa. Karungista pientilalta kotoisin oleva piispa on nähnyt elämänsä aikana laajan poikkileikkauksen erilaisista yhteiskunnallisista ja kulttuurisista todellisuuksista maassamme.

Oulun teatterin näyttelijä Joose Mikkoselle konkreettiset kulissit ovat työvälineitä, ja kyllä sitä pikkulapsiperheellisellä ruuhkavuosia elävällä omatkin kulissit toisinaan tulee turhan tutuksi. Tänä syksynä Mikkosen voi nähdä näyttämöllä marraskuussa ensi-iltaan tulevassa Post-Kabaree-showssa.

Lähetyksen juontavat Oulun teatterin Pikisalista tuttuun tyyliin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen sekä Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.