Oulun kaupungin Talot kertovat -luentosarjassa tällä kertaa vuorossa Oulun uimahalli Raksilassa

Torstaina 8. helmikuuta on mahdollista kuulla Raksilan uimahallin vaiheista. Rakennus tullaan purkamaan uuden tieltä. Kuva: Esa Eirola

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Talot kertovat -tapahtumasarjan luennolla esitellään Raksilassa sijaitsevan Oulun uimahallin rakennuksen historiaa. Vuonna 1974 valmistunut uimahalli on yksi Suomen suosituimmista uimahalleista, jossa on yli puoli miljoonaa vuosittaista kävijää. Halli tullaan purkamaan uuden uimahallin tieltä.

Oulun uimahallin esittely pohjautuu sen rakennushistorian selvittämiseen. Arkkitehti Veli-Pekka Huhmo esittelee  Ympäristötalolla, Solistinkatu 2, torstaina 8. helmikuuta kello 18 alkavassa tilaisuudessa. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.

Kaupunki teettää rakennushistoriaselvityksiä esimerkiksi silloin, kun rakennuksessa alkaa perusparannus. Näissä selvityksissä kerrotaan niin rakennuksen synnystä kuin sen arkkitehtuurista.

Talot kertovat on tapahtumasarja, jossa esitellään oululaisille tuttuja rakennuksia. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, ja niitä järjestetään noin kahden kuukauden välein. Esittelyt pohjautuvat talojen rakennushistorian selvittämiseen. Aiemmin sarjassa on esitelty muun muassa Valveen historiaa sekä kaupunginteatterin ja pääkirjaston vaiheita.

Lisätietoja uimahallin historiaesittelystä voi lukea tästä linkistä.