Oulu saa pitkästä aikaa omat messut moottoripyörille

Aki Häkkinen (vas.) ja luottomekaanikkonsa Kari Heinonen kustomoivat Harley Davidson -pyöriä helmikuussa alkavassa Harrikat minttiin -tv-ohjelmassa. Häkkinen on myös 20. tammikuuta järjetettävien Oulun moottoripyörämessujen puuhamies.

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Energia -areenalla järjestetään lauantaina 20. tammikuuta Ride in Oulu Motorcycle Expo eli moottoripyörämessut ensimmäistä kertaa 15 vuoteen Oulussa. Tapahtuman toinen puuhamies Aki ”LuckyAki” Häkkinen on saamassa myös oman tv-ohjelman.

Muun muassa tatuointiartistina, muusikkona, näyttelijänä, vaatedesignerina sekä tapahtumapromoottorina vuosien varrella häärännyt Aki ”LuckyAki” Häkkinen naurahtaa puhelimessa, että pitihän ne moottoripyörämessutkin ottaa järjestettäväksi.

”Semmoinen tapahtuma on puuttunut täältä. Motskariskene on aika eläväinen edelleen, Suomessa taitaa olla yli 300 000 rekisteröityä moottoripyörää ja rekisteröimättömät kurapyörät ja muut päälle. Se on aika iso porukka, jota ei ole hellitty kuin kerran vuodessa Helsingissä”, Häkkinen huomauttaa.

Lippalakkipäinen, parrakas mies kaupan tiskin takana.

Aki Häkkinen pyörittää LuckyAki’s Full Throttle Shop -nimistä yritystä.

Lauantaina 20. helmikuuta Oulun Energia -areenalla järjestettävä Ride in Oulu Motorcycle Expo on ensimmäinen moottoripyöriin keskittyvä messutapahtuma Oulussa 15 vuoteen ja Häkkisen mukaan suurin vastaava koskaan Pohjois-Suomessa. Tapahtuman järjestävät Häkkinen ja Mika Tapio, jotka ovat myös elokuisin Äimärautiolla järjestettävän Ride in Oulu Motor Meetin takana.

Asiaa monesta vinkkelistä

Helsingin perinteiset MP-messut järjestetään kaksi viikkoa Oulun tapahtuman jälkeen. Häkkisen mukaan heidän messunsa ovat hieman erilaiset kuin Helsingin messut.

”Meille tulee puhujia kertomaan mp-alan asioista eri vinkkeleistä. Siellä on muun muassa motoristien kriisiavun toimija, isojen varaosatoimittajien edustajia maailmalta, Suomen motoristit ry:n edustaja kertoo heidän toiminnastaan, samoin Modified Motorcycle Association of Finlandin edustaja kertoo rakentelusäännöksistä ja niin edelleen. Sotkemme myös vähän stand up -komiikkaa mukaan”, Häkkinen luettelee.

Motskariskene on aika eläväinen edelleen, Suomessa taitaa olla yli 300 000 rekisteröityä moottoripyörää ja rekisteröimättömät kurapyörät ja muut päälle. Se on aika iso porukka, jota ei ole hellitty kuin kerran vuodessa Helsingissä.
Aki Häkkinen

Toki tarjolla on myös moottoripyöriä laidasta laitaan. Ne ovat esillä jäähallin käytävillä, eivät kenttäalueella.

”Esittelyssä on kauden uutuuksia useammalta eri merkiltä. On sekä uusia että ’laitettuja’ eli rakennettuja moottoripyöriä isolla kattauksella. Mopojakaan ei ole unohdettu, vaan mukana on myös tuunattuja mopedeja.”

Häkkinen kertoo, että Oulun messuja on lähdetty tekemään harrastajaystävällisesti ja ”kulttuuripuoli edellä” muun muassa niin, että liput ovat mahdollisimman edulliset ja alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Jos kiinnostusta riittää, saattaa tapahtuma laajentua useampipäiväiseksi tulevaisuudessa.

Harrikkahommia tv:ssä

Vuoden oululaiseksi vuonna 2017 valittu Häkkinen saattaa olla pian valtakunnantason julkkis. Ainakin hän on saanut nyt oman tv-show’n.

Eveo-kanavalla alkaa helmikuussa 10-osainen Harrikat minttiin -sarja, jossa tuunataan Harley-Davidson-moottoripyöriä. Häkkinen kertoo, että kyseessä on tiettävästi ensimmäinen Euroopassa tehty Harrikoiden kustomointiin erikoistunut ohjelma. Amerikassa vastaavat ohjelmat ovat hyvin suosittuja.

Häkkinen toimi aikoinaan Harley-Davidsonin jälleenmyyjällä myyntijohtajana, ja nyt hän pyörittää omaa prätkien kustomointiin erikoistunutta LuckyAki’s Full Throttle Shop -yritystään. Ohjelmasarjassa hän kustomoi pyöriä luottomekaanikkonsa ”Timantti-Karin” eli Kari Heinosen ja muiden taustajoukkojen kanssa. Ensimmäisellä kaudella tavoitteena on rakentaa valmiiksi neljä erilaista kustomoitua Harrikkaa sekä tavata alan osaajia ja harrastajia.

”Ensimmäinen ohjelmassa rakennettu pyörä on esillä Oulun messuilla. Telkkarista sitä pääsee katsomaan sitten helmikuussa”, Häkkinen kertoo.

Ride in Oulu Motorcycle Expo Oulun Energia -areenalla lauantaina 20. tammikuuta kello 14.00–24.00. Harrikat minttiin -sarja Eveo-kanavalla (kanavapaikka 17 antenni- ja kaapeliverkossa) helmikuussa.