Helatorstain perinne jatkuu – motoristikirkko jälleen Ylikiimingin kirkossa

Motoristikirkko on kutsunut kirkkovieraita kauden aloitukseen jo 25 vuotta. Kuva: Sanna Krook

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Helatorstaina 9. toukokuuta Ylikiimingin kirkossa järjestetään jälleen moottorimenopelien ajokauden aloittava motoristikirkko, jossa pyydetään ja saadaan siunaus tulevalle ajokaudelle sekä kesän kilometreille.

Jumalanpalveluksen toimittaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa Miia Jokiranta ja avustavat mukana aiemmin ollut Ari Savuoja sekä Ella Pääkkö. Miia Jokiranta odottaa jumalanpalvelukseen suurta osallistujamäärää.

”Odotettavissa on jopa 300 kirkkovierasta, enemmänkin, jos sää on suotuisa.”

Kirkon pihalla on aiempien vuosien tapaan Ari Savuojan johdolla moottoriylistys, eli moottorien käynnistys ja pyörien kolminkertainen käyttäminen.

Kirkkokahvit ja makkaraa

Motoristikirkkoon kokoontumisessa voi sanan ja siunauksen ohella tutustua ajopeleihin. Paikalle saapuneita pyöriä on mahdollista kierrellä ihastelemassa kirkon edustalla.

Valtaosa osallistujista on alanharrastajia, mutta paikalle ovat tervetulleita kaikki tilaisuudesta ja kaksipyöräisistä kiinnostuneet. Tilaisuuden jälkeen on tarjolla kirkkokahvit ja lähetyksen hyväksi voi ostaa makkaraa.

Motoristikirkko on kutsunut kirkkovieraita kauden aloitukseen jo 25 vuotta. Alun pitäen puuhamiehenä oli Jouni Riipinen. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Gospel Riders -moottoripyöräkerhon kanssa ja mukana on myös gospel-bändi. Ajokausi päätetään syksyllä Muhoksella.

Motoristikirkko to 9.5. kello 12 Ylikiimingin kirkossa ja su 8.9. klo 16 Muhoksen kirkossa.