Eurovaalikampanjat kiihtyvät myös Oulussa – eturivin meppiehdokkaat teatterin pienellä näyttämöllä avoimessa paneelikeskustelussa

Teatterissa keskustelevat ylhäältä vasemmalta Merja Kyllönen (vas.), Maria Guzenina (sd.), Aura Salla (kok.), Elsi Katainen (kesk.), Eija-Riitta Korhola (kd.), Atte Harjanne (vihr.), Sara Seppänen (ps.) sekä Eva Biaudet (rkp).

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Eurovaaliehdokkaat kiertävät Suomea entistä tiuhempaan. Seuraavat EU-vaalit järjestetään 9. kesäkuuta 2024. Myös Eurooppa on kotisi -vaalikiertue rantautuu Ouluun 3. kesäkuuta ja kahdeksan eturivin meppiehdokasta saapuu Oulun teatterille paneelikeskusteluun, jossa paneudutaan ajankohtaisiin poliittisiin kysymyksiin.

Oulun teatteri pienellä näyttämöllä ovat tentattavina Merja Kyllönen (vas.), Maria Guzenina (sd.), Aura Salla (kok.), Elsi Katainen (kesk.), Eija-Riitta Korhola (kd.), Atte Harjanne (vihr.), Sara Seppänen (ps.) sekä Eva Biaudet (rkp).

Tenttaajina toimivat Yle Oulun Päivi Köngäs ja Juha Virranniemi. Paneelikeskustelua voi myös seurata suorana Yle Areenasta kello 16.00-17.30. Lisäksi teatterin ala-aulasta löytyy vaalitori, jossa pääsee tutustumaan eduskuntapuolueiden kampanjoijiin ja ehdokkaisiin sekä järjestöjen edustajiin. Vaalitorilla voi vierailla klo 15.30 alkaen.

Miten käy Euroopan maailman melskeissä?

Euroopan energiamurros on täydessä vauhdissa, mutta onko se riittävän nopea ja hallittu pitämään valot päällä? Tässä kipinöivässä vaalitentissä eri puolueiden ehdokkaat ottavat yhteen, väitellen siitä, onko Eurooppa matkalla kohti kestävää tulevaisuutta, jossa myös Euroopan kilpailukyky säilyy, vai syöksymässä pimeyteen.

Ehdokkaita haastetaan pohtimaan politiikkaratkaisuja, jotka voivat parantaa EU:n kilpailukykyä, nopeuttaa siirtymää uusiutuviin energialähteisiin ja samalla varmistaa, että kukaan ei jää pimeään.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Paikkoja on rajoitetusti, joten paikalle pyydetään saapumaan ajoissa.

Eurooppa on kotisi -kiertueen järjestää Eurooppalainen Suomi ry. Eurooppa on kotisi -hanketta on tuettu valtioneuvoston kanslian myöntämistä valtionavuista kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen. Oulun tapahtuman järjestävät Eurooppalainen Suomi ry, Energiakaupungit ry, Bioenergia ry ja Paikallisvoima ry yhteistyössä Yle Oulun kanssa. Mukana järjestämässä ovat Oulun kaupunki sekä Pohjois-Pohjanmaan liitto.