Coca-Cola Joulurekka kiertää Suomessa – mukana myös Oulu

Rekka on 19 metriä pitkä ja sen kyljissä loistaa noin 11 000 led-valoa. Kuva: Kimmo Ervola

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tuhansilla valoilla koristeltu Coca-Cola Joulurekka aloitti Suomen joulukiertueen joulupukin kotikonnuilta Rovaniemeltä ja kurvaa sen jälkeen Kemin kautta Ouluun Mannerheimin puistoon 10. marraskuuta.

Joulurekka tuo jokaiselle paikkakunnalle koko perheen tapahtuman, jossa pääsee tutustumaan tuhansilla led-valoilla valaistuun joulurekkaan ja kuvaamaan itsensä sen vierellä. Joka vuosi mukana on myös uusia kaupunkeja. Tänä vuonna joulurekan saavat ensimmäistä kertaa vieraakseen Espoo ja Kemi.

Tapahtuma-alueella voi osallistua hyväntekeväisyysrulettiin, josta voi voittaa jouluisia palkintoja ja nauttia joulun tunnelman lisäksi juomista. Tapahtuman panttituotot lahjoitetaan Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräykseen.

Rovaniemeltä Helsinkiin

Coca-Cola Company aloitti kiertueensa Rovaniemeltä 4. marraskuuta, jossa se on vieraillut kerran aiemmin, vuonna 2018. Helsinkiin joulurekka saapuu jo  kolmannen kerran 18. marraskuuta. Samana päivänä Helsingissä avataan myös Aleksanterinkadun joulukatu.

Coca-Colan Joulurekan mukanaan tuomasta joulutapahtumasta on kahden viime vuosikymmenen kuluessa muodostunut joulunodotukseen kuuluva perinne ympäri maailmaa. Ennen tätä vuotta Coca-Cola Joulurekka on vieraillut 30 suomalaisella paikkakunnalla. Kansainvälisesti joulurekka on vieraillut yli 300 kaupungissa.

Joulurekka tunnetaan paitsi valoistaan ja punaisesta väristään myös joulurekan kyljessä komeilevasta joulupukkihahmosta, josta suomalaiset voivat olla erityisen ylpeitä. Pukki on suomensukuisen Haddon Sundblomin 1930-luvulla piirtämä.

Sundblomin isä oli kotoisin Ahvenanmaalta. Hänen luomansa hahmo on kansainvälisesti muokannut käsitystä joulupukista. Joulupukki nähdään nykyään punanuttuisena ja ystävällisenä ilontuojana.

Tölkkipanteilla tehdään hyvää

Tilaisuudessa jaetaan myös sokeritonta Coca-Colaa ja tyhjillä tölkeillä voi osallistua hyväntekeväisyysrulettiin, josta voi voittaa jouluisia palkintoja.

Coca-Cola Joulurekkakiertue toimii tänä vuonna yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräyksen kanssa. Kaikki tapahtuman pantit lahjoitetaan keräyksen kautta vähävaraisten lapsiperheiden joulupöydän ruokalahjakortteihin. Lisäksi Coca-Cola tekee erillisen lahjoituksen Suomen Punaisen Ristin kotimaan toimintaan ja erityisesti ruoka-apuun.

Myös ympäristönäkökulmasta tölkkien palauttamisessa on järkeä.

”Palautetut tölkit voidaan käyttää materiaalina uusien tölkkien valmistamiseen, aivan kuten puolen litran juomapullomme on valmistettu palautuspulloista saadusta muovista.  Suomi on pullojen ja tölkkien palauttamisen supervalta, ja onkin tärkeää pitää yllä tätä hyvää kulttuuria. Siksi huolehdimme aina kaikissa tapahtumissamme, että roskiksen sijasta pullot ja tölkit päätyisivät kierrätykseen”, Coca-Cola Suomen viestintäpäällikkö Théa Natri sanoo.

Jokaisessa joulurekkatapahtumassa voi osallistua myös kolmen yllätyslahjan arvontaan. Voittajat saavat lahjat mukaansa paikan päältä. Lisäksi yhdestä tapahtuma-alueen teltasta jokainen kävijä saa muistoksi joululahjapaperin, joka tuo iloa myös tapahtuman jälkeen.

Paikalle koko perheen voimin

Joulurekka on jokaisena kiertuevuonnaan houkutellut paikalle kymmeniä tuhansia suomalaisia. Myös tänä vuonna on todennäköistä, että kävijämäärät ovat suuria ja on hyvä varautua liikenneruuhkiin. Paikalle saapuvien kannattaa suosia julkista liikennettä ja jättää auto muille pysäköintipaikoille.

Markkinoinnin vastuullisuus on Coca-Colalle tärkeää, minkä vuoksi joulurekkatapahtumien, kuten muidenkin yhtiön tapahtumien, ikäraja on 13 vuotta. Nuoremmat ovat tervetulleita vanhempiensa kanssa.

Järjestäjä ilmoitti alkuperäisen Kuusisaaren sijaan uudeksi paikaksi Oulussa 10.11. Mannerheimin puiston, klo 16–20. Paikalle kannattaa mennä jalan, autoruuhkien välttämiseksi.

 

Fakta

Coca-Cola Joulurekka

  • nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan joulumainoksessa 1990-luvulla ja ensimmäisen kerran televisiossa vuonna 1995. Kokonainen karavaani taianomaisia, kirkkailla jouluvaloilla koristeltuja rekkoja kulki televisiomainoksessa läpi lumisten maisemien ja kaupunkien katujen.
  • vieraillut 26 vuoden ajan yli 300 kaupungissa eri puolilla maailmaa
  • alueella pääsee tutustumaan Coca-Cola Joulurekkaan lähietäisyydeltä ja alueella on erityinen valokuvauspiste parhaiden yhteiskuvien ottamiseen Joulurekan kanssa.
  • osallistujille tarjotaan juoma, jonka tölkillä voi tehdä hyvää. Panteista kertyneet rahat ja toinen erillinen lahjoitus lahjoitetaan Suomen Punaiselle Ristille. SPR käyttää varat vähävaraisten perheiden ruokalahjakortteihin.
  • Suomessa nähtävä Coca-Cola Joulurekka on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka vm. 1978. Rekka on ollut Suomessa 80-luvulta saakka.
  • rekkaa ohjaa tänäkin vuonna Tomi Lohivuo
  • rekka on 19 metriä pitkä ja sen kyljissä loistaa noin 11 000 led-valoa