Yhteisvastuukeräyksen lipaskerääjät ovat liikkeellä perjantaina – Oulussa tuotto suunnataan oman alueen nuorille

Seurakuntien Yhteisvastuukeräyksessä keskitytään lapsiin ja nuoriin. Lippaat kiertävät Oulussa 26. huhtikuuta. Kuvituskuva: Mostphotos

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Yhteisvastuukeräyksen lipaskeräyspäivä on Oulussa ensi perjantaina 26. huhtikuuta. Oulussa seurakunnat auttavat keräystuotolla oman alueen nuoria. Se tarkoittaa esimerkiksi nuorelle annettavaa suoraa tukea tai erilaisten keräyksen teemaan liittyvien tapahtumien järjestämistä.

Yhteisvastuu keräys alkaa jälleen. Oulun seurakunnat auttavat keräystuotolla oman alueen nuoria, jolloin apu menee suoraan nuorille tai tapahtumille. Seurakunnat tekevät myös yhteistyötä muiden paikallisten, nuoria auttavien tahojen kanssa.

Vapaaehtoistyöntekijät ja seurakuntien työntekijät liikkuvat päivän aikana lippaiden kanssa kauppaliikkeiden edustoilla ympäri Oulua. Esimerkiksi Myllyojan ostoskeskuksessa on keräyspäivänä tarjolla munkkikahvit kello 13–15. Kahvittelijat voivat halutessaan tehdä lahjoituksen Yhteisvastuukeräykseen.

Oulujoen seurakunta järjestää tapahtuman yhdessä Oulun seudun ammattiopiston leipuri-kondiittoriopiskelijoiden kanssa.

”Tämä on tilaisuus nauttia herkulliset munkkikahvit ja auttaa samalla nuoria meillä ja muualla”, sanoo diakoniatyöntekijä Anu Fedotoff Oulujoen seurakunnasta.

Koulutusta ja yksinäisyyden vähentämistä

Evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys tukee tänä vuonna Suomen nuorten lisäksi lapsia myös Ugandassa. Tuotosta 60 prosenttia suunnataan Kirkon Ulkomaanavulle, joka mahdollistaa lasten ja nuorten koulunkäyntiä sekä ammatillista koulutusta katastrofialueilla.

Suomessa tuotosta 20 prosenttia kohdistuu HelsinkiMissiolle, joka tekee valtakunnallista työtä nuorten yksinäisyyden vähentämiseksi ja 20 prosenttia paikallisille seurakunnille.

Lipaskeräyksen lisäksi lahjoituksen voi tehdä MobilePaylla tai tilisiirrolla ja kohdentaa halutessaan oman seurakunnan alueelle. Myös kerääjät ovat tervetulleita, lisätietoja keräyksestä ja ilmoittautumisesta löytyy osoitteesta oulunseurakunnat.fi/yhteisvastuu.