Vuokranantaja ratkoo asumisen yksinäisyyttä – Oulun Joo Hetkessä ensimmäinen valtakunnallinen teemapäivä

Oulussa Joo Kotien asukastapahtumien keskiössä on Joo Hetki -kahvila Toppilansalmessa, joka sijaitsee samassa taloyhtiössä vuokra-asuntojen kanssa. Kuva: Sanni Siira

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Teemapäivää juhlitaan ympäri Suomen erilaisissa tapahtumissa, joihin ovat tervetulleita kaikki.

”Joo-päivän taustalla on Joo Kotien sosiaalinen missio lisätä yhteisöllisyyttä ja ehkäistä asumisen yksinäisyyttä”, kertoo markkinointipäällikkö Roosa Lappalainen.

Oulussa Joo Kotien asukastapahtumien keskiössä on Joo Hetki -kahvila, joka sijaitsee samassa taloyhtiössä vuokra-asuntojen kanssa. Näin kahvila toimii asukkaille luontevana oman kodin jatkeena. Teemapäivänä keräännytään yhteen brunssin ja buffetin äärelle livemusiikin säestyksellä. Lisäksi Joo Kodit tarjoaa asukkailleen ilmaista polkupyörähuoltoa.

Joka kolmannella yksinäisyyttä

Yhä useampi muuttaa yksin uudelle paikkakunnalle, eikä naapureihin tutustumiseen monesti ole luontevia kohtauspaikkoja. Joo Kotien kaksi vuotta sitten teettämässä tutkimuksessa lähes joka kolmas vuokralla asuvista oli kokenut asumisessaan yksinäisyyttä huolimatta siitä, minkä yrityksen vuokra-asunnossa he asuivat. Samassa kyselyssä suurin osa oli kiinnostunut tutustumaan naapureihinsa ja viettämään heidän kanssaan aikaa.

Yritys haluaa uudistaa käsitystä vuokra-asumisesta, tarjoamalla kodin lisäksi yhteisön. Asukkaille tarjotaan helppoja tilaisuuksia tutustua naapureihin asukastapahtumissa ja yhteiskäyttötiloissa.

”Uusiin taloyhtiöihimme on rakenteilla asukkaille pesuloita ja kuntosaleja ja myös niissä haluamme leikkisällä tavalla tuoda yhteisöllisyyden osaksi tiloja. Esimerkiksi pesulaan on tulossa pöytäjalkapallo ja muita pelejä, joita voi pelata naapureiden kanssa odotellessaan pesuohjelman päättymistä”, Lappalainen sanoo.

Ohjelma Oulun Joo Hetkessä 5. toukokuuta

Osoite: Joo Hetki -kahvila Satamatie 5.

8:00–9:00 Aamunavaus ja kävelylenkki Fannyn kanssa. Lähtö Joo Hetken edestä.

9:00–16:00 Pyörät kevätkuntoon, Fillari Studion pop-up pisteellä ilmaista polkupyörien perushuoltoa Joo Kotien asukkaille.

10:00–14:00 brunssi Joo Hetkessä, livemusiikkia.

14:00–17:00 Kasvot juhlakuntoon, glitterkasvomaalauksia by Glitternisti.

16:30–19:00 Illalla tarjolla bufee, joka sisältää pientä makeaa ja suolaista, keittoa sekä herkullista salaattia.

16:00–21:00 DJ Malsson soittaa koko illan rentoa loungemusiikkia ja viihdyttää päivän viettäjiä.

Lisäksi koko päivän saatavilla bingoa ja drinkkejä sekäa jaossa ilmapalloja sekä hattaraa.

Lue myös