Vuokranantaja perustaa kahvilan kerrostaloonsa – uusi konsepti lisää yhteisöllisyyttä Oulun Toppilansalmessa

Kahvilaan on tarkoitus rakentaa tilat, jossa voi järjestää vaikka kirpputoreja. Kuva: Joo Kodit

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuokranantaja Joo Kodit avaa monipuolisen kahvilan ja tapahtumatilan Oulun Toppilansalmeen valmistuvaan kerrostaloonsa As Oy Oulun Mallastohtoriin loppuvuodesta 2022.

Joo Hetki -nimiseen kahvilaan ovat tervetulleita niin taloyhtiön asukkaat kuin muut asiakkaat. Olohuonemainen kodin jatke kannustaa tutustumaan naapureihin ja viettämään heidän kanssaan aikaa.

”Teettämämme markkinatutkimuksen mukaan joka kolmas vuokralla asuvista on kokenut asumisessaan yksinäisyyttä. Ihmiset olivat kuitenkin kiinnostuneita tutustumaan naapureihinsa. Haluamme vuokranantajana luoda asukkaille kohtaamispaikkoja”, Joo Kotien kaupallinen johtaja Heta Kärki sanoo.

Satoja asuntoja

Joo Kodeilla on eri puolilla Oulua jo yli 700 vuokra-asuntoa, ja vuoden 2022 aikana valmistuu noin 350 uutta asuntoa. Asuntojen rakennuttamisen lisäksi Joo Kodit kehittää asuinalueita aktiivisesti.

”Toppilansalmessa ei ole entuudestaan paljoa palveluita, joten haluamme olla mukana alueen elävöittämisessä”, kertoo vuokraajia edustava Josefiina Toikka.

”Moni asukkaistamme on juuri muuttanut ensimmäiseen omaan kotiinsa ja asuu yksin. He voivat tulla kahvilaan aamupalalle, tekemään koulutöitä tai muuten vain oleilemaan. Joo Hetki toimii myös asiakaspalvelupisteenä, josta asukkaat voivat esimerkiksi hakea avaimet uuteen kotiinsa. Haluamme olla helposti lähestyttävä vuokranantaja, joka tarjoaa henkilökohtaista palvelua ja tekee asunnon vuokraamisesta mahdollisimman mutkatonta”, johtaja Heta Kärki sanoo.

Kahvila etsii työntekijöitä

Kahvilan sisustussuunnittelusta vastaa Bond Creative Agency, ja tarjolle saadaan paikallisia herkkuja. Kahvilaan etsitään parhaillaan kahvilatyöntekijöitä, jotka pääsevät luomaan alueelle yhteisöllisyyttä ja järjestämään myös asukkaiden toivomia tapahtumia, kuten kirpputoreja.

Oulun Mallastohtorin ja Joo Hetken rakentaa oululainen Temotek.

”Myös meille lähellä olevat palvelut sekä yhteisöllisyys ovat arvoina tärkeitä ja osa sitä, miten käsitämme elämänlaadun rakentamisen kokonaisuuden. Temotekilla on omaa asuntotuotantoa samassa korttelissa Joo Kotien kanssa, ja Joo Hetki palvelee koko korttelin asukkaita”, sanoo Temotekin Oulun asuntotuotannon projektipäällikkö Antti Löfbacka.

Lue myös