Siipiweikot-ravintolaketju laajentaa Ouluun asiakkaiden toiveesta

Siipiweikot avaa torstaina Oulussa Hallituskadulla paikassa, jossa aikoinaan toimi pitkään Lentävä Lautanen -ravintola. Kuva: Siipiweikot

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tamperelainen Siipiweikot-ketju avaa ravintolan Oulun Hallituskadulla torstaina 14. joulukuuta. Oulu voitti yrityksen yleisöäänestyksen siitä, mihin sen kannattaisi avata uusi ravintola.

Siipiweikot avaa ovensa torstaina 14. joulukuuta Oulussa osoitteessa Hallituskatu 9, jossa ovat aiemmin toimineet muun muassa ravintolat Lentävä Lautanen sekä Noodle Bar 9.

Siipiweikot saapuu Ouluun pitkälti asiakkaiden toiveesta.

”Meillä on erittäin aktiivinen some-yhteisö, jota kuuntelemme herkällä korvalla. Kysyimme somessa, mihin he toivoisivat Siipiweikkojen avaavan uusia ravintoloita. Tämän äänestyksen voitti ylivoimaisesti Oulu”, kertoo Siipiweikkojen ketjupäällikkö Milla Nirho yrityksen tiedotteessa.

Nirhon mukaan kyselyitä pohjoiseen laajentumisesta on tullut Siipiweikoille jo pitkään.

”Oulussa on aktiivinen ravintolakulttuuri, ja ihmiset käyvät täällä paljon ulkona syömässä. Hampurilais- ja pizzatarjonta on kaupungissa valtakunnan huippua, mutta siipien puolella vaihtoehtoja vielä melko vähän.”

Oulussa on aktiivinen ravintolakulttuuri, ja ihmiset käyvät täällä paljon ulkona syömässä.
Ketjupäällikkö Milla Nirho, Siipiweikot

Franchising-ravintolan yrittäjänä toimii oululainen Minna Hurme, jolla on pitkä kokemus vähittäiskauppa- ja ravintola-alalta.

”Viime vuonna näihin aikoihin istuin asiakkaana Tampereella miettimässä, miksei tällaista ravintolaa ole Oulussa. Toiminnan ihmisenä päätin ottaa Siipiweikkoihin yhteyttä, ja loppu on niin sanotusti historiaa”, Hurme kertoo.

Oulun Siipiweikot on ketjun ensimmäinen franchising-ravintola, jossa esitellään perinteikkään perheyrityksen uusi sisustuskonsepti.

Siipiweikot avasi Suomen ensimmäisen kanansiipiravintolan Tampereelle vuonna 1993. Vuosikymmenten varrella siipien kysyntä on noussut tasaisesti.

”Vielä vuonna 2011 yli puolet Suomen siivistä syötiin Pirkanmaalla, mutta sen jälkeen ilmiö on lyönyt läpi muuallakin. Korona-aika jopa kasvatti siipien kysyntää, sillä ne ovat niin helppoa take away -ruokaa”, Milla Nirho kertoo.