Pohjoista yhteistyötä vahvistamassa – oululaiset yritykset vierailulla Tromssassa

Oululaisten ja tromssalaisten yritysten matchmaking-tapahtumassa käytiin hyviä keskusteluja, joista kumpuaa varmasti jatkoa. Kuva: BusinessOulu

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tromssassa, Norjassa vuosittain järjestettävään Arctic Frontiers -konferenssiin kokoontui jälleen päättäjiä, poliitikkoja, tieteilijöitä ja elinkeinoelämää etenkin Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisilta alueilta. Konferenssin keskusteluissa korostui arktisen alueen yhteistyön vahvistaminen entisestään sekä maailmanlaajuisessa kilpailussa mukana pysymiseksi että maailmantilanteen johdosta.

Oulusta Tromssaan on noin 750 km ja 10 tuntia maantietä pitkin, ja lentämällä kaupungista toiseen pääsee nopeimmillaan noin viidessä tunnissa. BusinessOulu on pitkäjänteisesti luonut vahvoja verkostoja Tromssan alueelle Oulun elinkeinoelämän menestyksen edistämiseksi. Kasvokkaiset tapaamiset ja yhteisen sävelen löytäminen ovat kuitenkin lisäksi tärkeitä jokaiselle Tromssan alueesta kiinnostuneelle yritykselle.

”Norjalaiset ovat todella mukavia, mutta liikesuhteiden luominen vaatii yleensä tapaamisia kasvokkain ja pitkäjänteistä henkilökohtaisten suhteiden luomista. Kerran luodut suhteen kuitenkin kestävät pitkään”, kertoo BusinessOulun vientiasiantuntija Maja Terning

”Suomalaisilla yrityksillä on Norjassa erittäin hyvä maine luotettavina yhteistyökumppaneina. Lisäksi suomalaisten yritysten palveluita ja tuotteita pidetään laadukkaina ja innovatiivisina”, BusinessOulun vientiasiantuntija Johanna Kamunen lisää.

Hyvä tilaisuus verkostoitumiseen

BusinessOulu ja Tromssassa vastikään toimintansa aloittanut ProTromsö toivatkin yhteen oululaisia ja norjalaisia yrityksiä B2B Matchmaking -tapahtumassa ja verkostoitumisillallisella. Matchmaking-tapahtumassa yrityksillä oli useita noin 15 minuutin tapaamisia. Lisäksi yrityksillä oli pidempiä erikseen sovittuja kahdenkeskisiä tapaamisia paikallisissa yrityksissä.

”Meille matkan tarkoituksena on verkostoitua norjalaisten yritysten kanssa, sillä henkilökohtaiset suhteet ovat täällä tärkeitä. Tämä matka on vastannut hyvin odotuksiimme ja lisäksi olemme saaneet loistavan mahdollisuuden tavata myös oululaista verkostoa. Uskon, että tästä matkasta kumpuaa meille jatkoa”, Boogie Software Oy:n Sales Director Miia Ylikontiola kommentoi.

BusinessOulun asiantuntijoilta yritykset saavat käytännön tukea yrityksen kansainvälistymiseen. Miia Ylikontiola on tyytyväinen yrityksen saamaan apuun.

”Eniten meille on ollut hyötyä BusinessOulun kautta saatavilla olevista valmiista verkostoista ja kokonaisuuden koordinoinnista. BusinessOulu on hoitanut meidän näkökulmastamme roolinsa erinomaisesti”, hän kehuu.

Yrityksille järjestettyjen tapahtumien ja tapaamisten lisäksi BusinessOulun Johanna Kamunen ja Maja Terning pitivät puheenvuorot Oulun kehityssuunnista kahdessa konferenssin oheistapahtumassa, ja Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkäperä osallistui konferenssin yhteydessä Arctic Mayors Forumiin sekä paneelikeskusteluun Nordic Energy Transition -oheistapahtumassa.

Lisätietoja viennistä ja kansainvälistymisestä tästä linkistä.