Palkkaa ukrainalainen osaaja – tule rekrytointitapahtumaan tai osallistu mentorointiin

Haluaako yrityksesi olla mukana tarjoamassa esimerkiksi ukrainalaisille työtä? Nyt siihen on tarjolla apua. Lue jutusta lisää. Kuva: Mostphotos

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

BusinessAsemalla järjestettiin kesäkuussa rekrytointitilaisuus, jossa ukrainalaiset työnhakijat ja paikalliset yritykset kohtasivat. Paikalla oli seitsemän yritystä sekä viisi rekrytointifirmaa, ja tapahtumassa vieraili noin 60 työnhakijaa.

Ukrainasta on paennut Suomeen tuhansia ihmisiä. Monet työikäiset haluaisivat tehdä töitä. Kun he hakevat EU:n määrittämää tilapäistä suojelua, saavat he työnteko-oikeuden EU-alueella.

Saapuneiden henkilöiden kielitaito on useimmiten ukraina, joskus englanti, muutama osaa suomen kielen alkeet. BusinessAsema etsii soveltuvia työtehtäviä kaikilta aloilta, joissa on mahdollista toimia ilman suomen kielen taitoa. Työtekijöille ei suositella tarjoamaan nollatuntisopimuksia, koska epävarmuus on jo vahvasti läsnä näiden ihmisten elämässä. Palkkaus alan työehtosopimuksen mukainen.

BusinessOulu vastaa tämän tapahtuman koordinoinnista. Tilaisuudessa apuna toimivat BusinessOulun asiantuntijat sekä vapaaehtoiset tulkit. Tilaisuus on 12. syykuuta 12.00–16.00, BusinessAseman Telesalissa, Hallituskatu 36.

Tarve kansainvälistymiselle?

Oulu Talent Hubin tarjoaa puolestaan Pohjois-Pohjanmaan pk-yrityksille mahdollisuutta lähteä mukaan kansainvälisen liiketoiminnan ja rekrytoinnin mentoriohjelmaan. Se on osallistujille maksuton. Ensimmäiset mentoroitavat saivat apua kansainvälistymiseen viime talvena ja nyt työ jatkuu. Koulutus alkaa 23. syyskuuta.

Ohjelma parantaa yritysten kykyä rekrytoida ja johtaa monikulttuurista työvoimaa, kehittää kansainvälistä liiketoimintaa sekä saada vertaistukea kokeneilta yritysmentoreilta.

Ohjelman suojelijana toimii kansanedustaja Juha Sipilä ja mentoreina toimivat kv-liiketoiminnan konkarit, kuten Marisa Kerman, BBi Finland, ja Kari Hyvärinen, Xpandite.

“Kansainvälistyvässä työyhteisössä kehittämistarve on jatkuva. Ohjelma antaa hyviä työkaluja, rakennetta ja konkreettista sparrausta menestykseen. Osallistujat voivat edetä omassa tahdissaan juuri sellaisten asioiden kanssa, jotka ovat itselle tärkeitä ja ajankohtaisia. Kaikki keskustelut käydään luonnollisesti suurella luottamuksella”, sanoo yritysten ja mentoreiden työtä luotsaa pitkän kansainvälisen liiketoiminnan ammattilainen, sarjayrittäjä Veera Rautio.

Lisätietoja mentoroinnista tästä linkistä.