Oulun hotellien käyttöaste oli tammi–elokuussa Suomen korkein

Yöpymismäärät ovat kasvussa Oulussa, vaikka tilastojen mukaan lentomatkustajien saapumiset vähenivät 27 prosenttia viime vuoden elokuuhun verrattuna. Kuva: Sami Räbinä

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun alue vahvistaa asemaansa houkuttelevana matkailukohteena. Tilastokeskuksen mukaan Oulun hotellien käyttöaste oli tammi–elokuussa 2023 Suomen korkein. Hotellien käyttöaste oli noin 66 prosenttia ja se kasvoi yli kuusi prosenttiyksikköä edellisvuoteen verrattuna.

Tuoreet matkailutilastot osoittavat, että matkailijat ovat löytäneet hyvin tiensä Pohjolan rengastien ja Oulun seudun maisemiin. Elokuussa 2023 Pohjolan rengastien alueella kirjattiin yhteensä 122 000 rekisteröityä yöpymistä, mikä edustaa neljän prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna. Rekisteröity majoitusmyynti oli seitsemän miljoonaa euroa, mikä edustaa jopa 13 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Oulun hotellien käyttöaste oli tammi–elokuussa 2023 yhteensä 65,7 prosenttia ja se kasvoi näin ollen yli kuusi prosenttiyksikköä edellisvuoteen verrattuna. Myös Oulun majoitusmyynti kasvoi noin 15 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Kasvua odotetaan lennoista ja Kemistä

Puutteelliset lentoyhteydet näyttävät kuitenkin muodostaneen edelleen tulppaa etenkin alueen kansainväliselle matkailulle. Tilastojen mukaan lentomatkustajien saapumiset vähenivät 27 prosenttia viime vuoden elokuuhun verrattuna.

Osaltaan saavutettavuuden odotetaan kohenevan tulevana talvena, kun saksalainen lentoyhtiö Lufthansa aloittaa suorat reittilennot Münchenin ja Oulun välillä joulukuussa 2023. Edestakaiset reittilennot operoidaan keskiviikkoisin ja lauantaisin alkaen 16. joulukuuta. Talven reittilennot lennetään maaliskuun loppuun asti.

Pohjolan rengastien matkailuun odotetaan kasvua myös Kemin liityttyä mukaan matkailureitistöön syyskuussa. Kemi on kansainvälisesti tunnettu matkailukohde, joten yhteistyön odotetaan tuovan uutta vetovoimaa etenkin Oulun alueen kansainväliseen matkailuun.