Oululainen innovaatio Vaatelaastari voitti tekstiilalan kiertotalouspalkinnon

Vaatelaastarin tiimi on kehittänyt tuotteen, jonka kehutaan tekevän "kiertotalouden helpoksi kaikille". Kuva: Anniina Liukkonen

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vaatelaastari voitti kilpailun Elinkaaren pidentäjä -kategorian. Kilpailun tuomaristo piti Vaatelaastarin ideaa ”poikkeuksellisen hyvänä”.

”Vaatelaastari tekee kiertotalouden helpoksi kaikille. Se on edullinen, helposti saatavilla; ostettavissa lähimarketissa, eikä käyttäminen vaadi erityisosaamista. Vaatelaastari tuo jokaiselle mahdollisuuden pidentää vaateen elinikää vaatimatta uudenlaista ajattelumallia tai toimintatapaa”, kiertotalouden ja muodin asiantuntijoista koostunut raati perusteli.

”Se on edullinen, helposti saatavilla; ostettavissa lähimarketissa, eikä käyttäminen vaadi erityisosaamista.”

Vaatelaastareita valmistaa Oulussa BusinessAsemalla toimiva Oikiat Design Oy. Sen tuotteita on nähty muun muassa Pekingin olympialaisissa Suomen lumilautailujoukkueen kisatakkien hihoissa.

Yrityksen tarina alkoi kahden perheenäidin välisestä puhelusta talvella 2017 ja hyvin arkisesta tarpeesta: puhkikuluneiden sukkien, purkautuneiden saumojen ja vaatteiden reikien paikkaamiseen tarvittiin helppo, nopea ja kaunis korjaustapa. Ratkaisun tuoneen, lujasti hankaamalla kiinnitettävän vaatelaastarin kehittivät Jetta Liukkonen, Anne Jurvelin-Pummila ja Taija Sailio.

Vaatelaastari sai messuilla tunnustuksen lisäksi Suomen Messusäätiön lahjoittaman 2500 euron avustuksen palkinnoksi. Kilpailun Designeri-kategorian voitti Paula Malleus ja Motivaattori-kategorian Globe Hope.

Lue myös