Nuorkauppakamarien kokoukseen Ouluun tulee vieraita yli 40 maasta

Kokouspäällikkö Satu Kontio kiittelee vapaaehtoisvoimin toteutettavan tapahtuman tekijöitä. "Tiimimme on valmistellut Eurooppakokousta jo lokakuusta 2021 alkaen. Olen äärettömän ylpeä tiimin jäsenten sitoutuneisuudesta ja siitä, miten monen eri alan ammattilaisia tapahtumaa on järjestämässä." Kuva: Jonna Huovinen

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa on poikkeuksellisen paljon kansainvälisiä vieraita kesäkuun puolivälissä, kun Euroopan nuorkauppakamarit pitävät kokoustaan kaupungissa. Tapahtumaan on tulossa yli 1400 osallistujaa Euroopasta ja myös muualta maailmasta.

12.–16. kesäkuuta järjestettävään Nuorkauppakamarien Eurooppakokoukseen on rekisteröityneitä kokousvieraita jo yli 40 maasta. Konferenssin tapahtumia järjestetään etupäässä Ouluhallissa, Radisson-hotellissa, Oulun teatterilla ja Kulttuuritalo Valveella.

Vapaaehtoisvoimin toteutettavan tapahtuman järjestämisestä vastaavat Oulun Nuorkauppakamari ja Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari, jotka hakivat järjestelyoikeutta pari vuotta sitten.

”Olemme onnistuneet nostamaan markkinoinnissa kaupunkimme vahvuuksia ja on todella hienoa nähdä, että Oulu ja tapahtumamme kiinnostaa niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa”, kokouspäällikkö Satu Kontio iloitsee nuorkauppakamarien tiedotteessa.

Oululainen elämänlaatu esiin

Konferenssin ohjelmassa on koulutuksia, työpajoja, yritysvierailuja ja kulttuuriohjelmaa. Kansainväliset kokoukset ovat avoimia myös muille kuin nuorkauppakamareiden jäsenille. Koulutukset ja verkostoitumistilaisuudet on rakennettu neljän teeman ympärille: teknologia, kulttuuri, hyvinvointi ja luonto.

”Suomalaiset ovat maailman onnellisinta kansaa jo seitsemättä vuotta putkeen. Meillä on selvästi jotain annettavaa tämän aiheen saralla! Koen, että näiden neljän teeman kautta pääsemme avaamaan hiukan sitä, mistä oululainen higher grade of living muodostuu”, Kontio sanoo.

Nuorkauppakamarien Eurooppakokousta ei ole koskaan ennen järjestetty yhtä pohjoisessa kuin Oulussa.

Nuorkauppakamari on kansainvälinen alle 40-vuotiaiden asiantuntijoiden, yrittäjien ja muiden itsensä ja yhteiskunnan kehittämisestä kiinnostuneiden nuorten järjestö. Nuorkauppakamarilaisia on maailmanlaajuisesti yli 150 000 ja Euroopassa liki 20 000. Suomessa jäseniä on reilut 2000.