Kesän helteillä saa nautiskella – oululaisille tarjolla typpijäädytettyä jäätelöä

Minijäätelöissä on hauskoja makuja tarjolla, muun muassa hattaraa ja happomarja-vaahtokarkkia. Kuvat: Julia Ramstedt

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Jäätelöpallojen erikoisuus, kryogeeninen pakastaminen, eli jäädyttäminen -197 asteisella nestemäisellä typellä saa aikaan sen, ettei jäätelössä tarvitse käyttää keinotekoisia säilöntä- tai väriaineita. Jäätelöhelmet säilytetään -35 asteessa ja siksi niiden on hyvä antaa sulaa kupissa hetken aikaa, ennen jäätelön syömistä.

ChocoSomnian myymäläpäällikkö Tiina Vuolteenaho kertoo, että uutuus on otettu hyvin vastaan. Minijäätelö ei helteitä hätkähdä.

”Kyllä tätä jo menee, mutta odotan innolla kunhan kelit lämpenee. Meidän toimipisteen hyvä sijainti tässä Valkean kupeessa on saanut ohikulkijatkin pysähtymään. Mauista yleisön suosikki on tällä hetkellä sitruuna-lime. Oma suosikkini on kermainen cookies &cream”, Vuolteenaho paljastaa.

ChocoSomnian valikoimasta jäätelöä löytyy yhteensä kahdeksaa eri makua ja yhteen kuppiin makuja saa valita enintään yhdestä kahteen kappaletta. Vegaanisia vaihtoehtoja on kaksi ja muissa on aitoa kermaa.

Pakastin on hyytävän kylmä, mutta pienet jäiset pallerot sulavat nopesti suussa. 

Chocosomnia on tällä hetkellä ainoa kyseistä jäätelöä Pohjois-Suomessa myyvä taho. Etelä-Suomessa jäätelöä saa muutamasta paikasta. Alun perin tuote on peräisin Latviasta, missä se edelleen valmistetaan.

”Firman omistajat Jenna Antinmaa ja Riikka Ojanen löysivät tämän tuotteen huhtikuussa Helsingin suklaa- ja jäätelökarnevaaleilta ja innostuivat heti uudesta tuotteesta. Diili tehtiin ja tuote sopii luonnollisuudessaan tosi hyvin meidän ideologiaan. Myöskään meidän konvehdeissa ei ole ollenkaan säilöntäaineita tai esansseja.”

Suklaa myy verkossa ja livenä

Vuolteenahon mukaan ChocoSomnialla menee hyvin. Suklaan sopiessa tilanteeseen kuin tilanteeseen, liikkeestä ostetaan usein esimerkiksi lahjoja ja yllätyksiä. Ihmiset ovat myös tykänneet ChocoSomnian järjestämistä elämyksistä kuten suklaatyöpajoista ja tastingeistä.

”Työpajat järjestetään tehtaallamme Takalaanilassa ja viime aikoina suosiota ovat keränneet erityisesti etäsuklaatasting-kokemukset.”

Viime marraskuussa ChocoSomnia sai suurta huomiota Jaajo Linnonmaan jakaessa Youtube-kanavallaan suklaanmaisteluvideon, jossa maisteluun pääsivät juuri ChocoSomnian konvehdit. Vuolteenahon mukaan sen jälkeen verkkokauppa räjähti. Uutta jäätelöäkin on liikkeen somekanavilla markkinoitu, mutta Vuolteenaho uskoo ihmisten löytävän sen hyvin viimeistään helteiden lämmittäessä.

Lisätietoa suklaapuodista tästä osoitteesta.