Kesä kasvattaa kahvilavalikoimaa – Pikisaaressa uusi kahvila ja Seelariin uusi ravintolatoimija

Pikisaaressa on avattu uusi kesäkahvila nimeltä Suolamakasiini, joka on osoitteessa Pikisaarentie 13. Kuva: Petri Isoniemi

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Petri Kristian Isoniemi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kevään vaihtuminen kesäksi on merkinnyt sitä, että kahviloita on enemmän. Osa loppukeväästä tai alkukesästä alkaen avoinna olevista kahviloista on kesäkahviloita, sillä on ne ovat toiminnassa kesän aikana. Kahviloita on keskustassa, esimerkiksi Oulun kauppatorilla, ja myös Oulun eri kaupunginosissa.

Hietasaaressa sijaitsevan Oulun Työväen Pursiseuran, Otps:n, Seelarin veneilykeskuksen Kahvila-Ravintola Seelarin toiminnassa alkaa uusi vaihe tänä kesänä. Seelarin ravintolatoimijana aloittaa Go Arctic Events, joka on tehnyt yhteistyösopimuksen Otps:n kanssa.

”Hietasaaressa toimintamme alkaa 4. heinäkuuta ja tämän kesän menemme vielä arkiaukiololla, kun tiloissa on jo aiemmin sinne tehtyjä häävarauksia, mutta ensi kesänä Kahvila-Ravintola Seelari palvelee kaikkia kävijöitä joka päivä. Paikkahan on mitä upein, näköala ja ihana terassi. Todella ihastuttava. Kahvilasesongin ulkopuolella tilamme on varattavissa yksityistilaisuuksiin; kokouksiin, virkistyspäiviin ja juhliin”, Go Arctic Eventsin liiketoimintajohtaja Sipe Åqvist kertoo.

Uusi ravintolatoimija Go Arctic Events avaa Kahvila-Ravintola Seelarin 4. heinäkuuta. Kuva: Petri Isoniemi

Kahvila-Ravintola Seelari on osoitteessa Puomitie 12 ja se tulee olemaan 4. heinäkuuta alkaen auki maanantaista perjantaihin kello 11–19. Sen on määrä olla yhtä viikonloppua lukuun ottamatta päivittäin avoinna elokuussa ja syyskuussa. Otps:n naisjaoston henkilöstö emännöi kahvilaa kesäkuussa juhannukseen saakka.

Go Arctic Eventsin kahvilaketju kasvoi

Kahvila-Ravintola Seelari on Go Arctic Eventsin neljäs toimipaikka Koitelin Tunnelmatuvan kesäkahvilan, Kahvila Iin Wanhan Haminan ja Liminganlahdella olevan Hotelli-Ravintola Liminganlahden lisäksi.

”Kaikki meidän kahvilat ovat upeissa, erityisissä paikoissa ja ihania kesäretkikohteita. Meillä on myös kaikkien kahviloiden tuotevalikoimassa Arctic Food Lab -tuotteita. Olemme hyvin mielissämme, että saimme tämän Oulu 2026 -tuotemerkin käyttöömme tietyille tuotteille. Kahvilamme työllistävät paljon nuoria kesätyöntekijöitä meidän vakituisten työntekijöiden lisäksi”, Sipe Åqvist kertoo.

Go Arctic Eventsin liiketoimintajohtaja Sipe Åqvist kertoo, että ketjun kaikki kahvilat sijaitsevat upeissa ja erityisissä paikoissa. Kuva: Petri Isoniemi

Hän kertoo myös, että Kahvila-Ravintola Seelari on varattuna häävieraiden käyttöön tänä kesänä viikonloppuisin ja kahtena perjantaina. Se avautuu ensi keväänä jo huhtikuussa päivittäiseen aukioloon.

Uusi kahvila Pikisaareen

Oulun kesäkahviloiden lukumäärä lisääntyi perjantaina 10. kesäkuuta, kun Pikisaaressa sijaitsevassa Sokeri-Jussin Kievarin kesäravintola Suolamakasiini avasi ovensa asiakkaille. Makasiini sijaitsee Villatehtaan alueella Pikisaaressa osoitteessa Pikisaarentie 13.

Suolamakasiini on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin alkaen kello 14. Makasiini suljetaan säätilasta riippuen kello 22–24. Maanantaina ja tiistaina kahvila on suljettu. Kesäravintolan valikoimassa on kahvia ja pullaa, lohileipiä, jäätelöä ja kylmiä virvokkeita.

Ravintoloitsija Sinikka Eskola arvioi, että Suolamakasiini toimii kesäravintolana Oulun Päivien yli.

”Talvella se on tilauskäytössä, jonka voi varata yksityistilaisuuksiin”, hän kertoo.

Kesäkauden ulkopuolella makasiinin voi varata yksityistilaisuuksiin Sokeri-Jussin Kievarin myyntipalveluiden kautta.

Ravintola Sokeri-Jussin Kievari sijaitsee Pikisaaressa osoitteessa Pikisaarentie 2. Kievari on avoinna joka päivä ympäri vuoden ja se avataan arkisin kello 11 sunnuntaisin kello 12. Kievari on avoinna varaustilanteen mukaan joka ilta puoleen yöhön tai sen yli.

Oulussa on useita kesäkahviloita, joista osa sijaitsee kauppatorilla. Kuva: arkisto/Martta Häyrynen

Muitakin kesäkahviloita Oulusta löytyy

Koivurannan Kahvila sijaitsee Oulujoen rannalla, Värtön kaupunginosassa, osoitteessa Kasarmintie 51. Palveluihin kuuluvat kahvilan lisäksi ravintola ja baari. Koivurannan Kahvila on avoinna maanantaista torstaihin kello 12–20, perjantaina ja lauantaina kello 12–22 ja sunnuntaina kello 12–18.

Linnasaaressa sijaitsee Tähtitornin kahvila ja Kesäkirjakauppa. Oulun linnan kansliarakennuksen päällä. Tähtitornin kahvila ja Kesäkirjakauppa on avoinna joka päivä kello 11–20. Heinäkuusta alkaen se on avoinna kello 10 alkaen kello 23 saakka, mutta sunnuntaisin se on avoinna kello 11 alkaen 22 saakka. Tarkemmat tiedot löytyvät Facebook-sivulta.

Oulun tuomiokirkon kryptan tiloissa ja kirkkotarhassa on kesäkahvila Cafe Krypta 13.kesäkuuta alkaen 5. elokuuta saakka. Tämä kesäkahvila, jonka osoite on Kirkkokatu 1, on avoinna maanantaista torstaihin kello 10–18 ja perjantaisin kello 10–15.

Toppilansaaressa, osoitteessa Kehvelintie 1, sijaitsevassa Villa Hannalassa on Café Villa Hannala. Se on avoinna maanantaista lauantaihin kello 11–16 ympäri vuoden.

Kahvila Kiikku sijaitsee Ainolan puistossa, osoitteessa Ainolanpolku 1. Se on avoinna joka päivä kello 9–20 elokuun loppuun saakka.

Café Rantsu on Tuiran uimarannalla osoitteessa Koskitie 58. Se on avoinna kello 12–17 viikon jokaisena päivänä 30. syyskuuta saakka.

Satamakahvila Hulina on Oulunsalon Varjakan venesatamassa osoitteessa Franzeninkuja 1. Se on avoinna joka päivä kello 12–18. 

Koitelin Tunnelmatupa sijaitsee Kiimingissä, osoitteessa Koitelinkoskentie 456. Tämä kesäkahvila on avoinna kesäkuun alusta 9. elokuuta saakka päivittäin kello 11–20.