Kansainvälisesti toimiva pilvipalveluyritys Nordcloud rekrytoi vahvasti Ouluun

Pilvipalveluyritys Nordcloud näkee Oulun alueen merkittävänä suomalaisena teknologiahubina, joka kasvaa voimakkaasti. Kuva: Mostphotos

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Digitaalisten ratkaisujen kysyntä kasvaa voimakkaasti ja Oulun toimipisteeseenkin tarvitaan uusia tekijöitä niin designereiden, arkkitehtien ja sovelluskehittäjien keskuuteen kuin palveluhallinnankin osa-alueella.

Tällä hetkellä Nordcloud kiihdyttää rekrytointiaan ja on avannut useita työmahdollisuuksia niin Oulussa kuin muuallakin Suomessa. Oulun toimipisteessä korostuu erityisesti sovelluskehitys osaaminen julkipilvessä.

”Meille Ouluun tulo oli erittäin luonnollinen päätös. Näemme Oulun alueen merkittävänä suomalaisena teknologiahubina, joka kasvaa voimakkaasti. Uskomme, että löydämme paljon uusia kollegoita mukaan kehittymään ja kehittämään toimintaamme”, Nordcloudin operatiivinen johtaja Suomessa, Matti Asikainen kommentoi.

Mahdollisuus opiskelijoille

Nordcloud panostaa vahvasti myös uusien osaajien kouluttamiseen ja on valmis työllistämään paitsi kokeneita alan huippuammattilaisia myös alaa vasta aloittelevia pilviosaamisesta kiinnostuneita tulevaisuuden osaajia.

“Nordcloudin Launchpad-ohjelma on napakymppi opiskelijoille, opintojaan päättäville sekä ICT-ammattilaisille, jotka haluavat päästä sisään julkipilven maailmaan. Koulutusohjelmassa henkilöt paitsi saavat tarvittavat sertifikaatit myös oppivat käytännön työn kautta Amazonin, Microsoftin sekä Googlen pilviteknologiat”, toteaa Leo-Matti Lehtonen, joka vastaa konsernitasoisesti sovelluskehityspraktiikasta.

Oulussa vahva toimija otetaan ilolla vastaan.

“Sähköinen liiketoiminta, palveluiden kehittäminen ja ohjelmistokehitys edellyttää eri järjestelmiä yhdistävää digitaalista integraatioalustaa. Pilviratkaisuilla rakennettu integraatio on tehokas ja ajanmukainen tapa tuottaa digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen myös big dataa ja siihen liittyvää analytiikkaa. On hienoa, että saamme Nordcloudin myötä tietojärjestelmäkehitykseen vahvan toimijan paikallisen yksikön kautta”, BusinessOulun asiakkuuspäällikkö Jussi Leponiemi kommentoi.

Nordcloud siirtyi helmikuussa 2021 IBM:n omistukseen jatkaen kaupan jälkeen itsenäisenä IBM-yrityksenä. Nordcloud auttaa yritysasiakkaitaan saamaan täyden hyödyn pilvipalveluista tarjoamalla ratkaisuja teollisuuteen, pankki-, vakuutus- ja energiasektorille sekä julkishallintoon hyödyntäen maailman johtavaa pilvinatiivia teknologiaa.

Nordcloud on merkittävästi kehittänyt asiakkuuksiaan ja vahvistanut teknologiaosaamistaan sekä toimituskykyään myös aikaisempien kymmenen maan lisäksi Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa IBM:n investointien tuella.