Kansainvälinen kongressimatkailu elpyy myös Oulussa – näköpiirissä isompien kongressien määrän kasvu

Viime vuonna Oulussa järjestettiin yhteensä 26 kansainvälistä kongressia. Kuva: BO

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kansainvälinen kongressimatkailu on koronavuosien jälkeen elpymässä. Viime vuonna Oulun kongresseihin osallistui 2 316 delegaattia ja toi Ouluun noin 3,3 miljoonan euron tulot. Fyysisten tapahtumien osuus oli niin kongressien kuin osallistujien määrissä noin kaksi kolmasosaa. Pelkästään virtuaalimuodossa toteutettiin enää vain joka kymmenes kongressi.

Viime vuonna Oulu oli Suomen kuudenneksi suurin järjestäjäkaupunki kongressien määrällä mitattuna ja kahdeksanneksi suurin kongressikaupunki delegaattien määrällä mitattuna.

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Visit Finland ja Finland Convention Bureau tilastoivat kongressien määrää Suomessa ja viime vuonna päästiin jo parempiin lukemiin kuin parina aikaisempana vuotena. FCB-tilastoihin kelpuutettuja kongresseja kertyi vuonna 2022 yhteensä 428 ja osallistujia näihin 66 631.

Luku on 108 kongressia enemmän kuin edellisvuonna ja osallistujien määrissä noin 8 000 enemmän. Osallistujan kokonaisrahankäyttö kongressin aikana on 1405 euroa, joka sisältää myös osallistumismaksun. Yrityskokoukset eivät ole mukana tilastoissa.

Oulussa kokous- ja kongressijärjestäjille maksutonta ja puolueetonta asiantuntija-apua tarjoavan Oulu Convention Bureaun kongressiasiantuntijan Helena Pikkaraisen kokemuksien mukaan trendinä on nyt satsata isoihin yli 500 henkilön kongresseihin.

”Tuleville vuosille on haussa useampi yli 500 henkilön kongressi, joista järjestämispäätökset tulevat tämän vuoden aikana. Kongressien osalta tulevaisuus näyttää Oulussa valoisalta”, Pikkarainen iloitsee.