Cafe Aitta9 voitti ylivoimaisesti yleisökilpailun Arctic Food -festivaalin Makuseikkailussa Oulussa

Cafe Aitta9 ja ravintoloitsija Merja Hämäläinen voittivat annoksellaan Arctic Food -festivalin ensimmäisen Makuseikkailun. Kuva: Kari Arontie

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Cafe Aitta9:n henkilökunta yhdessä ravintoloitsija Merja Hämäläisen kanssa on voitosta tietysti iloissaan.

”Voitto tuntuu todella mukavalta, koska näin pienenä kahvila-ravintolana saavutimme jotakin uutta ja erilaista”, Hämäläinen kommentoi.

Hänen mukaansa voitolla on suuri merkitys myös jatkon kannalta.

”Jo nyt työstämme ja mietimme ensi vuotta – taso tulee taatusti silloinkin olemaan kova. Lisäksi tuotteistuksemme muuttuu sesongin mukana, joten koko ajan teemme työtä tulevaisuutta ajatellen.”

Voittoisassa puolukkaisessa saaristolaisleivässä on pääraaka-aineena poronkäristys, suolakurkku, punasipuli ja puolukkahillo. Lisäksi makeana herkkuna Roll French Toast, jonka kostuu juustoleivästä, lakkahillosta ja suolaisesta kinuskista. Annos on laktoositon, saatavilla myös gluteenittomana.

Merja Hämäläinen haluaa lähettää kiitoksensa asiakkailleen ja myös omalle henkilökunnalleen.

”Kiitos voitosta kuuluu kyllä äänestäneille asiakkaille sekä meidän huikealle henkilökunnalle, joka venyi uskomattomalla tavalla koko Makuseikkailun ajan. Kun koko henkilökunta tekee saumatonta yhteistyötä, on helppo toimia kiireenkin keskellä”, hän toteaa.

Laadulla on väliä

Puhe laadusta ravintola-alalla ei ole pelkkää tuulen huminaa, vaan siihen on keskityttävä oikeasti.

”Laatu, johon mekin panostamme, perustuu paikallisiin raaka-aineisiin sekä pitkään tuotekehittelyyn. Yhteistyökumppanimme opastavat meitä monesti parhaiden raaka-aineiden kanssa ja sesongin mukana muuntautuminen tuo asiakkaille uusia makuelämyksiä totuttujen tuttujen rinnalle.”

”Päälle vielä ripaus ennakkoluulotonta kokeilunhalua, niin se saa aikaan uskomattomia makuelämyksiä”, hän lisää.

Ravintolan saama palaute on siis oleellista tarjonnan kehittämisessä.

”Meidän mielestämme on tärkeää olla niin hyvä, että asiakas palaa takaisin. Asiakaspalvelumme saa myös kovasti kiitosta ja asiakkaat sanovat tuntevansa olonsa aina tervetulleiksi meille”, Merja Hämäläinen iloitsee.

Myönteinen palaute auttaa myös jaksamaan.

”Tästäkin voitosta asiakkaamme ovat olleet todella onnellisia puolestamme ja moni onkin sanonut voiton menneen oikeaan osoitteeseen. Oli ihana nähdä runsaasti uusia asiakkaita, jotka lupasivat tulla toistekin herkuttelemaan.”

”Toivotankin siis kaikki oululaiset tervetulleiksi tutustumaan Suomen ainoaan voileipäbaariin”, sanoo Merja Hämäläinen.

Makuseikkailu järjestettiin Oulun alueen ravintoloissa ja kahviloissa torstaista lauantaihin 1.–3. syyskuuta osana Oulu2026:n Artic Food -festivaalia.

Lisätietoja aiheesta tästä linkistä.