BusinessOulu ja BusinessAsema muuttavat syksyllä

BusinessAsema palvelee nykyisessä osoitteessa Hallituskadulla elokuun loppuun asti ennen muuttoa Sepänkadulle. Kuva: Antti A.T. Leinonen / arkisto

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

BusinessOulun ja BusinessAseman palvelut siirtyvät syyskuun alusta alkaen Technopoliksen ydinkeskustan kampukselle Sepänkadulle. Tilaratkaisu on osa uudistusta, jossa TE-palvelut siirtyvät ensi vuoden alusta alkaen kaupungin vastuulle.

BusinessOulun tulevissa tiloissa Technopoliksen keskustan toimipisteessä sijaitsevat tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston asiakaspalvelu- ja toimistotilat. Niiden toiminta jatkuu tiloissa edelleen.

”Muutto tiivistää myös yhteistyötämme TE-toimiston kanssa, mikä pehmentää muutosta asiakkaille ja työntekijöille, kun vastuu TE-palveluista siirtyy vuoden vaihteessa kokonaan kaupungille”, sanoo BusinessOulun työllisyyspalvelujen päällikkö Mari Rautiainen BusinessOulun tiedotteessa.

”Työllisyyspalveluiden keskittäminen jo kuluvan syksyn aikana yhteen paikkaan tuo molemminpuolista synergiaetua ja palveluilla on keskeinen sijainti nyt sekä tulevaisuudessa”, toteaa myös Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston johtaja Pirjo Juntunen.

Samalla muuttaa yhden luukun periaatteella palveluja työnhakijoille, yrittäjille, maahanmuuttajille ja kouluttautujille jo neljän vuoden ajan tarjonnut BusinessAsema.

Muutto tiivistää myös yhteistyötämme TE-toimiston kanssa, mikä pehmentää muutosta asiakkaille ja työntekijöille, kun vastuu TE-palveluista siirtyy vuoden vaihteessa kokonaan kaupungille
BusinessOulun työllisyyspalvelujen päällikkö Mari Rautiainen

Sepänkadulle muutetaan pois nykyisen Hallituskadun talon remontin alta. Jo pari vuotta kestänyt kiinteistöjen saneeraus jatkuu vielä useita vuosia, eikä melu- ja sisäilmahaitoilta ole voitu välttyä.

Keskeiset palvelut, kuten ajanvaraukseton neuvonta yrittäjyyden, työnhaun, kouluttautumisen, asumisen ja talouden asioissa, jatkuvat BusinessOulun palveluneuvonnan, International House Oulun ja kumppaneiden yhdessä toteuttamina. Etäneuvontaan ja puhelinpalveluun muutto ei vaikuta.

Digitaalisen valmistuksen työskentelytila BusinessAsema FabLab siirtyy syksyn 2024 aikana OSAO:n tiloihin Kotkantielle. Tavoitteena on rakentaa OSAO:n kanssa yhteiskäytössä oleva FabLab-kokonaisuus.

BusinessAsema palvelee nykyisessä osoitteessa Hallituskadulla läpi kesän aina 30.8. saakka. Kahvila-ravintola Antell Aseman viimeinen aukiolopäivä on 19.6.