Vuoden luontokuva -gaalaan voi osallistua myös Liminganlahden satelliittitapahtumassa

Vuoden luontokuva -gaalassa nähdään lauantaina Liminganlahdelta lähetettävä oululaisen luontokuvaajan Sami Säilyn haastattelu ja Paltaniemen luontoa kuvaava esitys.

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuoden Luontokuva 2022 on vuoden merkittävin kotimainen luontokuvatapahtuma. Kilpailuun lähetettiin lähes 12 000 kuvaa, ja finaalin on valittu 439 kuvaa 217 kuvaajalta. Tulokset ja eri sarjojen voittajat julkistetaan Vuoden Luontokuva -gaalassa Espoossa, Suomen luontokeskus Haltiassa ensi lauantaina.

Pohjoisen Luontokuvaajat ry järjestää Liminganlahden luontokeskuksessa palkintogaalaa seuraavan satelliittitapahtuman lauantaina 22. lokakuuta kello 12–18.

Pohjoisesta tullaan kuviin myös Espoon päätapahtumassa, sillä Liminganlahdelta lähetetään  Polun jäsenen, oululaisen luontokuvaajan Sami Säilyn haastattelu ja esitys Kaunista valoa ja luontoa kulttuurimaisemassa, jossa on kuvattu luontoa Oulujärven etelärannalla Paltaniemen kylässä.

Juhlagaalan livestriimi luontokeskuksen auditoriossa on maksullinen, mutta aulatilojen esittelyihin ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Paikalla on myös eri yritysten tuote-esittelijöitä.

Lintujen kahdeksan vuodenaikaa -näyttelyssä voi tutustua vuoden kulkuun lintujen näkökulmasta. Päänäyttelyn lisäksi luontokeskuksessa on taiteilija Leila Tanskasen Lepotilainen elämä -näyttely.

Polku – Pohjoisen Luontokuvaajat ry on vuonna 1994 perustettu luonnonvalokuvaajien yhteisö. Toiminnassa on mukana niin luontokuvauksen ammattilaisia kuin harrastajia ja aloittelijoitakin. Jäseniä on noin 140, joista kaukaisin Pohjois-Norjasta. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu.

Lisätietoa: polku.net ja tapahtumista näistä linkeistä.