Tuiranpuistossa bongaillaan lintuja tulevana sunnuntaina

Lintujen tiirausta voi tehdä kotipihallakin, mutta Tuirassa on 28. tammikuuta tarjolla myös asiantuntija-apua. Kuva: Tero Nordström

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys ja Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys kutsuvat kaikki mukaan ilmaiseen pihabongaustapahtumaan Tuiranpuistoon sunnuntaina 28. tammikuuta. Tapahtuma sopii kaikille ja erityisesti lapsiperheille.

Pihabongaustapahtuman reittikartan saa Kisakentän päiväkodilta, Koskitie 9, kello 12 alkaen, jonka jälkeen voi siirtyä puistoon havainnointipisteille.

Luvassa on noin kahden kilometrin mittainen reitti, joka sopii myös perheen pienimmille. Tarkkailupaikoilla lintujen havainnointia opastavat asiantuntevat lintuharrastajat. Ulkoilun jälkeen voi suunnata takaisin päiväkodille, jossa osallistujille tarjotaan kuumaa juotavaa ja pientä purtavaa. Tapahtuma-aika on kello 12-15.

Myös omalla pihalla voi bongailla

Pihabongaus on BirdLife Suomen koordinoima lintuharrastustapahtuma, jonka tavoitteena on innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo 19. kertaa.

Pihabongausta voi tehdä myös omalta pihalta käsin tunnin ajan lauantaina tai sunnuntaina. Ohjeet ja havainnointimateriaali löytyy BirdLife-yhdistyksen sivuilta.