Oulun energia­säästötoimenpiteet talven aikana ovat tehonneet – tavoite miljoonan euron säästöihin täyttynee

Suurimmat säästöt on saavutettu sisälämpötilojen pudottamisella, ilmanvaihtokoneiden käyntiaikojen tarkistamisella, pihavalaistusten sammuttamisella sekä uimahallien saunojen vuorottaisella lämmityksellä. Kuvituskuva: Sanna Krook

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kaukolämpöä kulutettiin ydintalven aikana 17,4 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Tähän vaikutti osaltaan myös lauha ilma. Säästöjä syntyi tuolloin noin 550 000 euroa eli noin 12 000 megawattituntia.

Tavoitteeksi asetettiin säästää miljoona euroa energiakuluissa talvikauden 2022–2023 loppuun mennessä. Keskitalvella eli marras-tammikuun aikana säästöä saavutettiin jo 850 000 euroa.

Suurimmat säästöt saavutettiin sisälämpötilojen pudottamisella, ilmanvaihtokoneiden käyntiaikojen tarkistamisella, pihavalaistusten sammuttamisella sekä uimahallien saunojen vuorottaisella lämmityksellä.

”Energian maailmanmarkkinat menivät kriisiin ja Oulun kaupunki varautui myös omalta osaltaan säästötoimenpiteisiin energian osalta. Säästötalkoisiin osallistuivat aktiivisesti muun muassa kiinteistönhoitajat sekä koulujen ja päiväkotien henkilökunta ja oppilaat. Oulun kaupunki haluaa kiittää kaupungin työntekijöitä, kaupunkilaisia ja organisaatioita hyvästä toiminnasta energiakriisin tiimoilta”, iloitsee konsernijohtaja Ari Alatossava.

Säästöä kannattaa jatkaa

Kaupunki haluaa muistuttaa siitä, että energian säästäminen kannattaa myös jatkossa. Energiankulutuksesta nipistäminen on merkittävin keino, jolla yksittäinen kotitalous voi vähentää asumisen ilmasto- ja ympäristövaikutuksia. Energian säästäminen vaikuttaa energialaskun lopputulemaan.

Energian säästämiseen on yksinkertaisia vinkkejä, joihin voi varautua etukäteen. Huonelämpötilaa voi pitää astetta alempana, suihkussakäyntiä hieman lyhyempänä ja sähkösaunassa voi käydä vähän harvemmin.