Linnut lentävät jälleen Liminganlahden niityillä ja suositulla Lintukuvafestivaaleilla

Vuonna 2022 festivaaleilla esiintyi muun muassa kuvaaja Mika Honkalinna, jonka oli myös taidokkaasti kuvannut tämän närhen kotitalonsa edustalla. Kuva: Mika Honkalinna / Metsähallitus.

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Perinteinen Lintukuvafestivaali järjestetään tänä vuonna Liminganlahden luontokeskuksessa jo 16. kerran. Lauantaina 20. huhtikuuta ohjelmassa on useita mielenkiintoisia kuvaesityksiä ja puheenvuoroja lintukuvauksen taitureilta.

Lintukuvafestivaali on vakiintunut ja odotettu tapahtuma Liminganlahden kevään vilkkaan sesongin kynnyksellä. Lauantaina 20. huhtikuuta Luontokeskuksella esiintyvät Erkki Toppinen, Ari-Pekka Naumanen, Elmeri Juuti ja Arja Arponen.

Festivaalipäivä alkaa tänä vuonna kahden kokeneen, paikallisen harrastajan esityksillä. Erkki Toppisen ja Ari-Pekka Naumasen esitykset keskittyvät Limingan ja Pohjois-Pohjanmaan alueella otettuihin kuviin.

”Se, että saamme nauttia näistä upeista lintukuvaesityksistä ns. pelipaikoilla, avaa silmät näkemään alueemme upean luonnon ja sen linnut”, tunnelmoi tapahtuman ohjelmasisällöstä vastaava Minna Rautio Liminganlahden Ystävät ry:stä.

Elemeri Juuti edustaa festivaalin ammattilaiskaartia. Nuoren turkulaisen ammattiluontokuvaajan esitys sijoittuu suomaisemiin kaakkurilammelle. Arja Arponen puolestaan valottaa lintumaailmaa kellukuvaajan silmin.

”Kelluvasta piilokojusta kuvaamisessa on oma taikansa. Linnut ovat todella lähellä ja vedessä olet lintujen kanssa samassa tasossa”, valottaa Minna Rautio.

Arponen pitää Liminganlahdella uransa ensimmäisen kuvaesityksen. Valokuvanäyttelyitä hänellä on takana jo muutamia.

Lintukuvafestivaalin järjestää Liminganlahden Ystävät ry yhteistyössä Fotonordic Oy:n kanssa. Muita kumppaneita ovat Limingan kunta, Metsähallitus Luontopalvelut, Limingan Osuuspankki, Pohjoisen Luontokuvaajat ry ja FotoFennica Oy sekä Hotelli-Ravintola Liminganlahti.

Lintuvisassa etsitään parasta lintutietäjää

Liminganlahden Lintuvisa on Lintukuvafestivaalin yhteydessä vuosittain järjestettävä peruskoululaisille tarkoitettu lintujen tunnistuskilpailu. Lintuvisa on lapsi- ja nuorisotyötä parhaimmillaan ja siitä on tullut suosittu osa biologian opetusta Limingassa ja lähiseudulla.

Koulujen parhaat kilpailijat osallistuvat finaaliin, joka järjestetään Liminganlahden luontokeskuksessa perjantaina 19. huhtikuuta. Finaali kisataan pudotuspeliperiaatteella. Lintuvisassa on kolme sarjaa vuosiluokittain jaettuna. Kaikki finaaliin päässeet palkitaan, sarjojen voittajat 100 euron stipendillä.

Liminganlahden Ystävät ry järjestää Lintuvisan yhdessä Liminganlahden ja Tupoksen koulujen, Limingan luontokoulun sekä Limingan seudun riistanhoitoyhdistyksen ja Limingan Osuuspankin kanssa.

Päivälipun hinta on 25 euroa ja yksittäiseen esitykseen lipun hinta on 7 e. Luontokeskus ja Kahvila-Ravintola ovat auki tapahtumapäivänä normaaliin tapaan myös muille päiväkävijöille.