Kestävän kehityksen palkinto Ylikiimingin kalastuskunnalle

Kestävän kehityksen palkinto on luovutettu Ylikiimingin kalastuskunnalle tunnustuksena ansiokkaasta ja esimerkillisestä kestävän kehityksen periaatteet huomioon ottavasta toiminnasta. Kuva: arkisto/Mun Oulu

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tunnustus luovutettiin pitkäaikaisesta ja määrätietoisesta työstä luonnon monimuotoisuuden ja ennallistamisen, lähiruuan, kalastusmatkailun, sosiaalisen yhdessäolon ja tekemisen sekä vesistöjen monipuolisen käytön mahdollistamisen ansiosta.

Ylikiimingin kalastuskunta on toiminut aktiivisesti vuodesta 2004 alkaen vesistöjen kunnostukseen liittyvissä monipuolisissa hankkeissa. Toiminta on sisältänyt hoitokalastusta, kalanistutuksia sekä vesiensuojelurakenteiden toteuttamista, ylläpitoa ja vaikutusten seurantaa.

Teiden, laitureiden ja pitkospuiden rakentamisella on parannettu kohteiden saavutettavuutta. Kunnostustoimia on kohdistettu Vepsänjärveen, Vaaralampeen, Tervalampeen, Juopulinjärveen ja Jolosjärveen. Hankkeille on haettu avustuksia, mutta talkootyön määrä hankkeiden toteutuksessa on ollut merkittävä. Ylikiimingin kalastuskunnan puheenjohtaja on toiminut Pentti Marttila-Tornio.

1000 euroa ja kunniakirja

Kestävän kehityksen palkinto on tunnustus ansiokkaasta ja esimerkillisestä kestävän kehityksen periaatteet huomioon ottavasta toiminnasta. Palkinnon tarkoituksena on myös lisätä kuntalaisten ympäristötietoisuutta ja kannustaa asukkaita toimimaan kestävän kehityksen tarkoitusperien mukaisesti. Palkinnon saajalle myönnetään tuhannen euron rahapalkinto ja kunniakirja.

Kestävän kehityksen tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 1999 alkaen. Sen ovat saaneet Timosenkosken luontokoulu (1999), Tervatulli Oy (2001), Yritetään yhdessä ry (2003), Alakööki (2005), Oulun palvelualan opisto (2007), Oulun luonnonsuojeluyhdistyksen Retkikerho (2010), Liminganlahden luontokeskus (2012) ja ”Metsän oppimispolku” -tapahtuma (2014), Kiimingin-Jäälin vesienhoitoyhdistys ry (2016), Pohjois-Pohjanmaan Martat (2018) ja ProAgria Oulu (2020).