Yli-Iin ja muutaman muun pienemmän hyvinvointipisteen toiminnot lakkaavat

Yli-Iin toiminta on ollut osa Kiimingin hyvinvointikeskuksen toimintaa. Jatkossa asiakkaat voivat valita, missä he haluavat palvelua. Lähimpänä Yli-Iitä on Kiimingin hyvinvointikeskus. Kuvituskuva: Sanna Krook

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Yli-Iin hyvinvointipisteen toiminta lakkaa elokuusta alkaen ja piste on suljettuna myös kesän ajan kesälomien takia. Samalla lakkaavat Kuivaniemen piste Iissä sekä Siikajoen hyvinvointipiste.

Muutos on osa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpiteitä, joista päätettiin marraskuussa 2023. Niihin liittyvät viranhaltijapäätökset on tehty ja toiminnat lakkaavat elokuun alusta. Yli-Iin ja Kuivaniemen hyvinvointipisteet ovat suljettuna myös kesän ajan kesälomien takia.

”Toimipisteiden palvelut voidaan jatkossa tuottaa muiden toimipisteiden palveluina, digitaalisina palveluina tai liikkuvina palveluina. Digitaalinen sote-keskus on jo käytössä alueen asukkaille”, kertoo terveyden- ja sairaanhoidon palvelujen toimialuejohtaja Päivi Peltokorpi.

Yli-Iin toiminta on ollut osa Kiimingin hyvinvointikeskuksen toimintaa. Jatkossa asiakkaat voivat valita, missä he haluavat palvelua. Lähimpänä Yli-Iitä on Kiimingin hyvinvointikeskus.

Yli-Iin osalta kartoitetaan neuvolapalvelujen järjestämistä tarvittaessa kouluterveydenhuollon tiloissa. Asiakkaat saavat neuvolan palveluja myös Kiimingin hyvinvointikeskuksessa. Lapsiperheet, nuoret ja aikuiset saavat sosiaalipalveluja Kiimingin hyvinvointikeskuksessa. Tarvittaessa työntekijät jalkautuvat Yli-Iin alueelle asiakas- ja verkostotapaamisiin. Suun terveydenhuollon palvelut saa entiseen tapaan Kiimingin hyvinvointikeskuksesta.

Lisätietoja Yli-Iin toimipisteen lakkauttamisesta tästä linkistä.