Takatalvi ei kasvata Raatin nurmikkoa – AC Oulun kotiavaus pelataankin Vaasassa

Raatin kenttä saa vielä jonkin aikaa odotella jalkapallomatsien ja -fanien saapumista tälle kaudelle. Arkistokuva: Antti A.T. Leinonen

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa vallitseva pakkasjakso on hidastuttanut Raatin nurmen kasvua, joten kotiavausta ei voi pelata AC Oulun omassa pyhätössä. Nurmikentän kasvussa ehdittiin olla jo toiveikkaita, mutta uusi pakkasrintama pakotti pitämään kentän kiinni.

Käyttöönoton ongelmat johtuvat siitä, että nurmikko tarvitsee vettä ja lämpöä kasvaakseen, joten pakkasilla vesi jäätyy ja nurmi jää ilman vaadittavia tarpeitaan.

AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo harmittelee, että Oulussa olosuhteet eivät mahdollista kauden avausta kotikentällä.

”Mikäli kaupunginvaltuuston yksimielisesti hyväksymä asemakaavan muutos olisi edennyt ilman valituksia olisi Heinäpäähän kaavailtu uusi Veikkausliigan edellytykset täyttävä jalkapallostadion valmistunut jo viime vuonna alueelle, jossa on pelattu jalkapalloa jo vuosikymmeniä. Silloin tämän kaltaisia koko lajin kehittämistä ja merkittäviä taloudellisiakin tappioita aiheuttavia ongelmia ei olisi.”

“Mikäli kausi pitenee tulevaisuudessa, kuten todennäköistä on, olemme nykytilanteessa täysin mahdottoman yhtälön edessä pelata Oulussa Veikkausliigaa ja kehittää oululaista jalkapalloa. Tämä on asia, joka pitää saada ratkaistua pian, mikäli halutaan, että Oulussa pelataan jalkapalloa ylimmällä sarjatasolla”,  Kaismo toteaa.

Seuraava kotiottelu toukokuussa

Opiskelijalipun otteluun lunastaneet voivat käyttää lipun seuraavassa kotiottelussa 11. toukokuuta, johon se käy sellaisenaan eikä vaadi toimenpiteitä. Lippurahan saa myös takaisin palautuksena alla olevan ohjeen mukaisesti. Toukokuussa pelattava Gnistan-ottelu tulee olemaan opiskelijaottelu, jossa on jaossa haalarimerkit ja muut opiskelijaedut ovat voimassa.

Kaikki muut ostetut pääsyliput käyvät myös sellaisenaan seuraavaan Oulussa pelattavaan otteluun Gnistania vastaan. Jos lipun haluaa siirtää johonkin toiseen otteluun, voi olla yhteydessä AC Oulun toimistolle osoitteeseen: acoulu@acoulu.fi