SuperAction-syyskuu tarjoilee oululaisnuorille runsaasti maksutonta liikuntaa

Oululaisnuoret pääsevät maksutta esimerkiksi Reenikseen liikuntapalveluiden Action-tunnilla. Kuva: Arkisto / Liikuntapalvelut

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Hanna Sankala-Sivula

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oululaisnuorille on tarjolla runsaasti erilaisia maksuttomia liikuntatunteja ja -lajeja liikuntapalveluiden Action-toiminnassa. Kokeilla ja harrastaa voi vaikkapa Reeniksellä treenailua, tanssimista, kiipeilyä tai itsepuolustusta. Uusina tunteina löytyvät toiminnallinen lihaskuntoharjoittelu functional mix sekä venyttely- ja lihashuoltotunti stretching mix.

Ennestäänkin hyvä laji- ja tuntivalikoima laajeni syyskuuksi SuperActioniksi. SuperAction-tunnit on tarkoitettu 13–16-vuotiaille oululaisille, ja perinteiset Action-tunnit puolestaan 13–19-vuotiaille. SuperAction mahdollistui, kun mukaan tuli sivistys- ja kulttuuripalveluiden Harrastamisen aarrearkku -hanke.  

Harrastamisen aarrearkku on oululainen versio opetus- ja kulttuuriministeriön Harrastamisen Suomen malli -hankkeesta. Hankkeen päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen muun muassa harrastamisen kautta.

Trendilaji padelia kokeilemaan

Action-toiminta on matalan kynnyksen palvelua, jonka eräänä tavoitteena on innostaa oululaisnuoria uusien liikuntalajien pariin. Valikoimassa on myös lajeja, joiden pariin on helppo tulla, vaikka ei olisi itse liikkunutkaan vähään aikaan.

”Padel on ehdottomasti uusi trendilaji. Se on helppo oppia ja aloittelijakin kokee lajissa paljon onnistumisia ja hienoja palloralleja. Kaiken lisäksi meillä on lajiin Suomen parhaimmat valmentajat ohjaamassa”, kertoo Action-toimintaa luotsaava liikuntakoordinaattori Tommi Laine Oulun kaupungin liikuntapalveluista.

Suosituimpia Action-lajeja Laineen mukaan ovat muun muassa skeittaus ja keilaaminen.

”Myös perinteinen sulkapallo on aina ollut nuorten mieleen. Uusia lajeja on kehonhuolto ja niin sanottu hikijumppa. Myös mailapelejä on lisätty kalenteriin enemmän tarjolle.”

Laine kertoo, että Action-toimintaa on kaikkiaan 65 tuntia viikossa eri lajeja. Tunneille ei ole ennakkoilmoittautumisia lauantain mailapelejä lukuun ottamatta. Joillekin tunneille on kuitenkin osallistujamäärärajoitteita, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa. Action-liikunnan lukujärjestys kaikkine lajeineen, paikkoineen ja aikoineen löytyy osoitteesta www.ouka.fi/action.

”Ehdottomasti kannattaa tulla kokeilemaan”, Laine kannustaa.

Lue myös