Oulun yliopisto järjestää jo toiset seniorien Tiedetanssit yhdessä Tietomaan kanssa

Tiedetanssit järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuoden joulukuussa. Kuva: Oulun yliopisto

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Suuren suosion viime vuonna saavuttanut seniorien Tiedetanssit järjestetään jälleen Tietomaassa. Oulun yliopistosta mukana on GNC-tutkimusryhmä. GNC eli GeroNursing Centre on ikääntyneiden kuntoutumista edistävän hoitotyön tutkimus- ja osaamiskeskus.

Tapahtumassa osallistujat kuulevat tutkittua tietoa tanssin terveysvaikutuksista sekä tasapainosta elinkaaren eri vaiheissa. Lisäksi tarjolla on muun muassa tasapainotestejä ja -harjoituksia, tutustumista GeroFIT-koulutukseen sekä pisteitä, joissa voi testata omaa toimintakykyään. Päivän kruunaa viimeisen tunnin disco!

Ohjelma

Ajankohta: ti 25.4. klo 10.00–14.00

Paikka: Tiedekeskus Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6, Oulu. 1. ja 4. kerros ja auditorio. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy.

10.00─13.00: Tasapainotestejä fysiikkavalmentaja Markku Lappalaisen johdolla (Mediatila), Tutustu maksuttomaan GeroFit-verkkokurssiin (Mediatila), Tule ja testaa toimintakykyäsi eri pisteillä! Mukana ovat ainakin PoPLi ja Yetitablet (Tietomaan 4. kerros)

10.00─10.45: Luento: Tutkittua tietoa tanssin vaikutuksista, Gero Nursing Centren tutkijat (auditorio)

11.00─11.45: Luento: Elinkaari ja tasapaino – kehittyminen, aleneminen ja elvyttäminen, fysiikkavalmentaja Markku Lappalainen (auditorio)

12.15─12.45: Tietomaan 4. kerroksessa tapahtuu. Tanssialan toimijoita esittäytyy.

13.00─14.00: disco (Tietomaan 4. kerros)

 

 

Lue myös