Maksuton Talvirieha leirikeskus Koivuhaassa Haukiputaalla – musiikkia, pulkkailua ja makkaranpaistoa

Koivuhaan talvirieha on hauska startti hiihtolomalle. Tapahtumassa 6–12-vuotiaat lapset vanhempineen saavat kokea, millainen on talvinen leiripäivä. Ohjelmassa on pulkkailua ja monenlaista leikkiä, makkaranpaistoa ja lämmintä juomaa. Kuva: Parasta Lapsille ry

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Parasta Lapsille ry järjestää alakouluikäisille lapsille ja näiden vanhemmille yhteisen talviriehan lauantaina 2. maaliskuuta Haukiputaan Koivuhaassa. Tapahtuma on perheille maksuton.

Perheille on järjestetty maksuton bussikuljetus Oulun linja-autoasemalta Koivuhaan leirikeskukseen. Parasta Lapsille -järjestö esittelee tapahtumassa lasten leiritoimintaa sekä OmaKamu-tukihenkilötoimintaa Oulussa. Lisäksi Liikkuva Laulureppu -duo viihdyttää osallistujia paikan päällä.

Leiri lisää osallisuutta

Koivuhaan leirikeskus täyttyy lasten leiriryhmistä koulujen loma-aikoina sekä viikonloppuisin. Viikonlopputoiminnassa sama lapsiryhmä tapaa useampana viikonloppuna, mikä tukee kaverisuhteiden syntymistä. Leirit tarjoavat monipuolista tekemistä ja mahdollisuuden oppia ja kokeilla uutta. Leireillä pääsee tekemään käsillään, oivaltamaan, keksimään ja saamaan onnistumisen kokemuksia.

“Leirillä saa irrottautua arkiympyröistä ja siellä on lupa leikkiä sydämen kyllyydestä. Iloisilla muistoilla on vahvistavia vaikutuksia leirin jälkeenkin”, kertoo vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Marja Meikop.

“Leiri antaa osallistujille osallisuuden ja yhdenvertaisuuden kokemuksia perheen tuloista tai taustoista riippumatta.  Leirillä ilo syttyy silmiin!”

OmaKamu-toiminta tukee lapsen kasvua ja kehitystä

Kamu on aikuinen rinnalla kulkija, jonka tukeen lapsi voi luottaa arjen haasteiden keskellä. Kamu ja lapsi tapaavat säännöllisesti muutaman kerran kuukaudessa yhteisen tekemisen ja harrastusten merkeissä.

“Tapaamisten myötä lapsi laajentaa elämänpiiriänsä, tutustuu uusiin ihmisiin ja oppii luottamaan heihin. OmaKamu-toiminnassa syntyy ainutlaatuisia ystävyyssuhteita, kasvutarinoita ja elämäniloa”, toteaa OmaKamu-toiminnan koordinaattori Pipsa Niskakoski.

Parasta Lapsille ry

Parasta Lapsille ry on 1945 perustettu valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Se järjestää leiritoimintaa heikommassa asemassa oleville lapsille ja lapsiperheille. Leirit tarjoavat aikaa ilolle ja yhdessäololle ja vahvistavat arjessa jaksamista.

Monella lapsella ja perheellä ei ole muuta mahdollisuutta lomaan kodin ulkopuolella eikä kaikilla ole omia tukiverkostoja. Leiritoiminnassa huomataan hyvä jokaisessa lapsessa ja perheessä.  Lisäksi yhdistys tarjoaa Oulun alueella lapsille tukihenkilötoimintaa. Toiminnan mahdollistavat koulutetut vapaaehtoiset yhdessä järjestön työntekijöiden kanssa. Vuosittain mukana on noin 150 vapaaehtoista.

Parasta Lapsille ry talvirieha lauantaina 2.3. klo 12–17 Haukiputaan Koivuhaassa. Lisätietoja talvitapahtumasta tästä Parasta Lapsille sivun osoitteesta.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt.