Liikuntapalvelut juhlii liikkuen – kesällä paljon toimintaa

Maksuttomia puistojumppia järjestetään tänäkin kesänä eri puolilla Oulua. Kuva: Sanna Krook / arkisto

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Laura Heikkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupunki on tarjonnut kuntalaisille liikuntapalveluita jo sadan vuoden ajan. Pyöreitä vuosia juhlitaan tietenkin liikunnallisissa merkeissä läpi vuoden. Kesällä luvassa on monipuolista ohjattua toimintaa kaikenikäisille.

Kesäaikaan kaupungin liikuntapalvelut järjestää ohjattua liikuntaa ja liikuntaryhmiä eri-ikäisille niin ulkona kuin sisälläkin. Juhlavuoden merkeissä pidetään maksuttomia puistojumppia ympäri Oulua sekä beach-jumppa Nallikarissa. Puistojumppiin voivat osallistua kaikenikäiset oman kuntonsa mukaan.

Myös maksuttomat ulkokuntosaliopastukset ja porrastreenit ovat tuttuun tapaan mukana tarjonnassa. Kuntosaliopastuksista kannattaa huomioida Värtön rannassa rajatun ajan toimiva ulkokuntosali, joka on käytössä kesäkuun puoliväliin saakka.

Säännöllisesti sisätiloissa kokoontuvat ryhmät ovat maksullisia ja mukaan pääsee kuntoilumaksulla, eli ei päiväliikkujankortilla eikä seniorikortilla. Luvassa on erilaista kehonhuoltoa, kuntoliikuntaa ja kävelyfutista. Myös vesivoimistelut halleissa jatkuvat kesällä normaaliin tapaan, hieman supistetummalla tarjonnalla.

Lapsille ja nuorille on tarjolla myös tuhti kattaus kesäfiiliskursseja ja vesiliikuntakursseja. Kesän uutuuksia lapsille ja nuorille ovat muun muassa frisbeegolf, lähiluontoretket sekä minigolf/keilailu/pool-kurssi.

Monipuolistunut lajikirjo

Kaupungin liikuntapalveluiden toiminta sai alkunsa vuonna 1924, kun Ouluun perustettiin urheilulautakunta. Sen tehtävänä oli muun muassa käsitellä urheiluasioita, tehdä ehdotuksia liikuntapaikkoihin liittyen, valvoa kaupungin myöntämiä avustuksia sekä antaa valtuustolle ja rahatoimikamarille lausuntoja.

Liikuntapalveluilla on edelleen hyvin samankaltaisia tehtäviä kuin sata vuotta sitten, liikuntajohtaja Niina Epäilys toteaa. Toisaalta esimerkiksi lajikirjo on monipuolistunut ja liikunnan käsite laajentunut, mikä näkyy myös kunnallisen liikuntatoimen laajentuneissa tehtävissä.

”Haluamme, että kuntalaiset pääsevät osallisiksi juhlavuodesta tarjoamalla monenlaisia liikuntamahdollisuuksia, ohjattua toimintaa ja tapahtumia eri-ikäisille oululaisille”, Epäilys kertoo juhlavuodesta.

Juhlavuoden tapahtumista tiedotetaan kaupungin nettisivuilla, ja Liikkuvan Oulun somekanavista löytää ajankohtaiset tapahtumat sekä muuta mukavaa juhlavuoteen liittyvää. Epäilys toivottaa kaikki oululaiset mukaan toteuttamaan liikunnallista juhlavuotta.

Fakta

Maksuttomat ulkojumpat

Voimatasapaino-tunnit

Voimatasapaino-tunnit on suunnattu 65+ ja soveltavan liikunnan asiakkaille.

  • Jääli tiistaisin kello 10.00–10.45 (11. kesäkuuta saakka). Kokoontuminen Jäälin vanhalla urheilukentänllä Laivakankaalla.
  • Hintta keskiviikkoisin kello 10.00–10.45 (12. kesäkuuta saakka). Kokoontuminen Hovisuonkentän päärakennuksella.
  • Kiiminki keskiviikkoisin kello 10.00–10.45 (12. kesäkuuta saakka). Kokoontuminen Kiimingin kirjaston edessä.

Puistojumpat

  • Oulunsalo maanantaisin kello 10.00–10.45 (10. kesäkuuta saakka). Kokoontuminen Oulunsalon Liikuntakeskukseen.
  • Rajakylä tiistaisin kello 10.00–10.45 (10. kesäkuuta saakka). Kokoontuminen Talvikkipuiston päärakennuksella.

Beach-jumppa

  • Nallikari torstaisin kello 11.00–12.00 (4. heinäkuuta ja 11. heinäkuuta). Kokoontuminen ravintola Nallikarin vieressä.
Liikunnan juhlavuosi -logo