Lajin harrastus hyvässä vedossa – MM-mittelöissä oululainen Team Tankotaivas sijoittui kärkipäähän

Team Tankotaivaan junioreita edustivat oululaiset Veera Viitanen (vas.) ja Vilma Honkalampi (oik.). Kuva: Heli Honkalampi.

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Suomesta lähti Italiaan Pole Sport World Championship kisoihin kaikkiaan 25 kilpailijaa. Kaikki oululaiset kilpailijat edustivat Team Tankotaivasta ja sijoittuivat MM-kisoissa kymmenen parhaan joukkoon: Tarja Knuuttila, 7. sija, senior naisten sarjassa sekä Sanni Halla-aho, 7. sija, A junior -sarjassa, Vilma Honkalampi, 7. sija Junior A Amateur -sarjassa ja Veera Viitanen, 8. sija Junior A Amateur -sarjassa.

Tankotaivaan Sanni Halla-ahon kisasuoritus. Kuva: Sanni Sulonen

Sijoitukset ovat hyviä, kun osallistujia kisoissa oli lähemmäs 200 yhteensä kaikissa sarjoissa. Kisat olivat kaksipäiväiset 4.-5. joulukuuta.

Vain yksi sali Oulussa

Tankotaivas on vuonna 2016 perustettu oululainen Hiukkavaaran Kulttuurikasarmilla sijaitseva liikunta- ja tanssikeskus.

”Oulussa toimii tällä hetkellä yksi tankotanssisali, joten neljän kilpailijan saaminen huipputasolle on hyvä saavutus, vaikka laji onkin vielä uusi”, kertoo ohjaaja Jenni Backman Tankotaivaalta.

”Laji on hyvässä nousussa. Arvioiden mukaan tankotanssilla on noin 5000 harrastajaa Suomessa. Oman arvioni mukaan tankotanssin harrastajia on Oulussa noin 1000. Miesharrastajiakin on, mutta emme ole vielä saaneet omaa miesten sarjan edustajaa kisoihin”, kertoo Tankotaivaan perustaja-yrittäjä sekä valmentaja Saija Pelkonen.

Aloittaa voi kuka vain

Pelkonen mainitsee, että kaikki tankotanssista kiinnostuneet ovat tervetulleita Tankotaivaan alkeiskursseille ja -tunneille.

”Lajin aloittamisen kynnys on matala ja kuka tahansa voi aloittaa tankotanssin ikään, kokoon, sukupuoleen tai aikaisempaan urheilutaustaan katsomatta. Tankotanssiyhteisö on lämminhenkinen ja toivottaa uudet harrastajat aina tervetulleiksi. Lajissa haastetta riittää loputtomasti ja onnistumisen kokemuksia saa jokaisella treenikerralla”, Pelkonen kertoo.

”Kisaamisesta kiinnostuneille lapsille starttaa jälleen kisavalmennusryhmä 12. tammikuuta ja kisaaville aikuisille järjestämme yksityisohjausta”, Pelkonen lisää.

Seuraavia tankotanssikisoja järjestetään ensi vuonna muun muassa Pajulahdessa, Torniossa ja Tampereella.

SM-kisat ovat ensi kesänä Salossa ja sarjojen kolme parasta lunastavat paikat jälleen seuraaviin MM-kisoihin, jotka järjestetään loppuvuodesta.

Tankotanssi eli pole dance

  • Tehokas kuntoilumuoto, joka kehittää voimaa, notkeutta, tasapainoa ja kehonhallintaa.
  • Tekniikka juontaa juurensa kiinalaiseen sirkukseen, jossa kiinalainen tolppa on perinteisesti miesten laji. Striptease on ollut suuri vaikuttaja tankotanssista. Sanotaan, että nykyinen tankotanssi on alkanut muotoutua jo 1920-luvulla Amerikassa.
  • Tankotaivaalla on mahdollista saada ohjausta kaiken tasoisille liikkujille. Tankoina käytetään noin 4 metriä korkeita tankoja, joiden paksuudet ovat 42 ja 48mm. Studiossa on tankoja 16 kappaletta.
  • Tankotaivas-sali sijaitsee Vanhassa Hiukkavaarassa osoitteessa Hiukanpiha 9, 90670 Oulu.

 

Lue myös