Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään tiistaina – Vuolle Tyttöjen Talo luovuttaa Vuoden tyttöteko -palkinnon Unelmamuijalle

Kansainvälinen tyttöjen päivä 11. lokakuuta pohjautuu YK:n yleiskokouksen julistukseen vuonna 2011, jolla haluttiin tukea kaikkia maailman tyttöjä. Kuva: Mostphotos

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuolteen Tyttöjen Talo juhlistaa Kansainvälistä tyttöjen päivää Tyttöjen Talolla tiistaina 11. lokakuuta kello 16-19. Vuoden 2022 tyttöteko -palkinnon saaja, Anne-Mari Alajuuma, Unelmamuija, palkitaan Talon juhlassa kello 17.

Vuoden tyttöteko palkinto luovutetaan nyt kuudetta kertaa. Vuolle Setlementti perustelee palkintoaan, että Anne-Mari Alajuuma on yritystoiminnallaan ja somevaikuttamisellaan tuonut kehorakkautta esille taiteen keinoin. Unelmamuijan missiona on saada jokainen tuntemaan itsensä sopivaksi ja tämä näkyy vahvasti Unelmamuijan ja Alajuuman yritystoiminnassa, sekä viestinnässä.

Tyttöjen päivänä Vuolle Tyttöjen Talon tiloissa aloittaa Vapaita unelmia -valokuvanäyttely, jonka valokuvat on ottanut Meeri Koutaniemi. Näyttely on osa Plan International Suomen kiertävien näyttelyiden kokoelmaa. Näyttely on esillä Talolla 25. marraskuuta saakka. Kahvitarjoilun lisäksi Tyttöjen Talolla on mahdollista osallistua pienimuotoiseen pajatoimintaan.

Teemana työelämä ja koulutus

Vuonna 2022 tyttöjen päivän teemana on Tytöt ja talous. Tukemalla tyttöjen ja nuorten naisten kouluttautumista, työllistymistä sekä oman talouden hallitsemista luomme maailmaa, jossa jokainen pystyy toteuttamaan mahdollisuuksiaan sukupuolesta huolimatta.

Kansainvälinen tyttöjen päivä pohjautuu YK:n yleiskokouksen julistukseen vuonna 2011, jossa kaikkia maailman tyttöjä tukemaan luotiin uusi YK-teemapäivä. Teemapäivien tarkoituksena on tukea tyttöjen oikeuksia sekä tehdä näkyväksi tyttöjen ja naisten kokemia haasteita ympäri maailmaa sekä luoda mahdollisuuksia tytöille elää elämää ilman syrjintää ja väkivaltaa.

Tämän vuoden teeman avulla tuodaan esille tietoutta siitä, kuinka tytöillä on edelleen poikia heikommat mahdollisuudet kouluttautua ja päästä työelämään, jonka myötä tulevaisuuden mahdollisuudet sekä oman talouden hallinta on haasteellista.

Talo tyttöjen tueksi

Tyttöjen päivän juhlaa tukemassa ja järjestelyissä mukana Plan International Suomi, Pohjois-Pohjanmaan Martat ry, OSAOn hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat, Koruliike Romeo & Julia ja Putaan Pulla.

Vuolle Tyttöjen Talo on sukupuolisensitiivisen tyttö- ja naistyön toteuttaja. Toiminta on tarkoitettu eri elämäntilanteissa oleville 10-29- vuotiaille nuorille. Eri toimintojemme avulla nuori voi vahvistaa voimavarojaan, tutustua uusiin ihmisiin ja saada tukea sekä vahvistusta omaan elämäänsä.

Lisätietoja Tyttöjen talosta osoitteesta www.likka.fi

 

 

 

 

Lue myös