Oysin lapsipotilaille omat puuhakirjat – Invalidiliitto ja Lastenklinikoiden Kummit yhdenvertaisuuden asialla

Puuhakirjoja voi myös ostaa Invalidiliitosta tai tukea muuten liiton keräystä vammaisten lasten ja heidän perheittensä tukemiseksi. Kuva: Lastenklinikoiden Kummit

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Invalidiliitto lahjoittaa yli 20 000 puuhakirjaa Lastenklinikoiden Kummien kautta viidelle yliopistolliselle lastensairaalalle. Helsingin, Turun, Tampereen, Oulun ja Kuopion sairaalat saavat puuhakirjat ystävänpäiväviikolla helmikuussa. Tavoitteena yhteistyöllä on tuoda iloa lastensairaaloihin ja vähentää kiusaamista sekä syrjintää koko Suomessa.

Puuhakirjojen tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta ja vähentää vammaisten lasten ja nuorten kohtaamaa kiusaamista ja syrjintää. Niissä on runsaasti erilaisia hauskoja tehtäviä, joiden avulla lapsi oppii muun muassa ymmärtämään erilaisuutta ja välttämään turhia ennakkoluuloja.

Suvaitsevaisuuden ja yhdenvertaisuuden opettaminen ja vahvistaminen esimerkiksi puuhakirjan avulla luo perustan lapsen terveelle sosiaaliselle kehitykselle auttaen lapsia ymmärtämään ja kunnioittamaan erilaisuutta.

Puuhakirjoista iloa pikkupotilaille

Puuhakirjan sisältö luo perustan avoimuudelle muita kohtaan, ja auttaa rakentamaan parempaa sekä monimuotoista yhteiskuntaa ehkäisten ennakkoluulojen syntymistä, kiusaamista ja syrjintää. Nämä voivat jättää pahimmillaan pysyviä jälkiä, jotka voivat vaikeuttaa lapsen ja nuoren elämää ja kehitystä jatkossa.

Invalidiliiton ja Lastenklinikoiden Kummien toiminnassa yhdistyvät erilaisuuden hyväksyminen ja yhdenvertaisuuden toteutumisen tukeminen. Arvostamme ja kunnioitamme jokaista ihmistä sellaisena kuin he ovat.

”Puuhakirjojen jakaminen yhdessä Lastenklinikoiden Kummien kanssa tuo lastensairaaloiden potilaille iloa, ja samalla se edistää yhteistä päämääräämme kohdata kaikki yhdenvertaisina. Haluamme yhteisellä ponnistuksellamme edistää ihmisten moninaisuuden huomioon ottavaa ilmapiiriä ja tehdä asenteisiin vaikuttavaa ennaltaehkäisevää työtä”, sanoo Invalidiliiton keräyspäällikkö Petri Äikiä.

Keskiössä lasten hyvinvointi

Lastenklinikoiden Kummit on hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii potilaiden hoitoympäristön ja parhaan mahdollisen hoidon tukemiseksi keräämällä varoja yliopistollisten sairaaloiden kehityshankkeisiin, hankintoihin sekä lastentautien tutkimustyöhön.

Toiminnassa korostuu huolenpito kaikkien lasten hyvinvoinnista, oli heidän taustansa tai terveydentilansa mikä tahansa. Molemmat organisaatiot näyttävät esimerkkiä siitä, kuinka yhteiskunnassa tulisi suhtautua erilaisuuteen. Hyväksyvän ilmapiiri ja tuen tarjoaminen kaikille ovat tärkeitä tekijöitä, kun pyritään luomaan yhteiskuntaa, jossa jokainen yksilö voi elää juuri sellaisena kuin on. Tämä vahvistaa arvoja, jotka edistävät yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta ja oikeudenmukaisuutta.

”Toimimme valtakunnallisesti verkostoituneesti erilaisten yhteistyötahojen kanssa lasten terveyden tukena Suomessa. Invalidiliiton kanssa löysimme heti yhteisen viestin jaettavaksi – yhdenvertaisesti ja yhdessä. Invalidiliiton lahjoittamat puuhakirjat tuovat iloa potilaille sairaaloissa välittäen samalla tärkeää viestiä yhdenvertaisen kohtaamisen merkityksestä myös sairaalaympäristössä. Jokainen meistä voi päivittäin vaikuttaa omissa kohtaamisissaan hyväksyvän ilmapiirin ylläpitämiseen”, kommentoi Jaana Roos Lastenklinikoiden Kummit ry:stä.

Puuhakirjoja voi ostaa Invalidiliitosta tai tukea muuten liiton keräystä vammaisten lasten ja heidän perheittensä tukemiseksi.