Oulussa kokeillaan kesällä puistoruokailua Rajakylässä, Kaijonharjussa, Höyhtyällä ja Kaukovainiolla – apetta ja tekemistä lapsille ja nuorille

Puistoissa on tarkoitus tarjota alle 18-vuotiaille arkipäivinä lounas sekä mukavaa tekemistä. Kuvituskuva: Mostphotos

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupunki järjestää tänä kesänä ensimmäistä kertaa alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille tarkoitetun maksuttoman puistoruokailun. Pilotti toteutetaan Rajakylän, Höyhtyä-Kaukovainion ja Kaijonharjun alueilla.

Puistoissa on tarkoitus tarjota alle 18-vuotiaille arkipäivinä lounas sekä mukavaa tekemistä. Kaupunki etsii nyt yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia mukaan puistoruokailujen ja niiden ohjelman toteuttamiseen.

Yhteistyökumppanit voivat auttaa tarjoamalla esimerkiksi ohjelmaa, työpanosta tai tuotteita. Ohjelma voi olla osallistavaa, esittävää tai vaikkapa pihapelivälineitä.

Yksityishenkilöiden apua tarvitaan esimerkiksi ruoanjaossa, järjestelyissä ja ihmisten kohtaamisessa. Tehtävä ei vaadi erityisosaamista, vaan tehtäviin perehdytetään ennen vuoron alkua. Avuksi voi tarjoutua oman aikataulun mukaan, joko vain päiväksi tai pariksi, tai vaikka koko kaudeksi.

Puistoruokailua koordinoi Oulun kaupungin nuorisopalvelut. Puistojen sijainnit ja tarkempi ohjelma päivitetään puistoruokailun sivulle toukokuun aikana.

Mukaan voi ilmoittautua sähköisillä lomakkeilla, joihin on linkit puistoruokailun sivulla: ouka.fi/puistoruokailu.