Oululaisille kymmenvuotiaille tarjolla ikimuistoisia hetkiä ja kivaa tekemistä kesäisellä telttaleirillä

Oulun seurakunnat ovat järjestäneet Kymppileirejä lapsille jo vuodesta 1987 lähtien. Kuva: Sanna Krook

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seurakuntien Kymppileiri-toiminta tarjoaa vuonna 2014 syntyneille lapsille elämyksellisen telttaleirin myös tulevana kesänä. Luvassa on mukavaa yhdessä oloa ja ikimuistoisia hetkiä luonnon helmassa.

Nuorisotyönohjaaja Pertti Putila on ollut mukana Oulun seurakuntien Kymppileiri-touhussa useita vuosia.

”Kymppileiri on yksi Suomen suurimmista seurakunnan lasten leireistä. Tämä pitää sanoa rohkeasti ääneen ja olla siitä ylpeä, jatkaa perinnettä,” Putila kertoo.

Putila korostaa, että Kymppileiri on ainutlaatuinen kokemus niin lapsille kuin aikuisille. Muutaman päivän aikana syntyy elämänmittaisia kaverisuhteita ja muistoja sekä taitoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Lapset saavat valmiuksia ja varmuutta toimia kodin ulkopuolella ilman vanhempia.

Leiriltä mukavia muistoja

Kymppileirillä koetaan iloa ja onnistumisia, kohdataan. Koti-ikävää liennytetään yhdessä ja jutellaan siitä, miten tärkeää on tuntea myös ikävää. Ikävä kertoo rakkaudesta.

Putila tietää henkilökohtaisesti, miten iso merkitys leirillä on – kaikille. Hänestä lasten vilpittömän ilon seuraaminen on palkitsevaa ja ainutlaatuista.

”Olin jokin aika sitten pelaamassa padelia, kun verkon toisella puolella oli kaksi reilu 30-vuotiasta miestä. He kysyivät, olenko minä Purtsi ja kertoivat, että olivat olleet parikymmentä vuotta sitten Kymppileirillä mukana ja kiittivät leirikokemuksesta. Se tuntui hienolta. Heille oli jäänyt elämänmittaisia muistoja.”

Ensikesän Kymppileirille ovat tervetulleet vuonna 2014 syntyneet. Putila kannustaa mukaan kaikkia – oletpa seurakunnan jäsen tai et, aktiviinen tai vähemmän aktiivinen.

”Meillä on tilaa jokaiselle.”

Kymppileiri on järjestetty vuodesta 1987 lähtien.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa: oulunseurakunnat.fi/kymppileiri