Nyt etsitään vuoden lapsiystävällistä tekoa – Oulun lisäksi mukana Kempele ja Liminka

Ilmianna teko, joka on esimerkiksi parantanut ja ilahduttanut lasten arkea, hyvinvointia ja elämää omassa kunnassasi. Kuvituskuva: Mostphotos

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulu, Kempele ja Liminka etsivät vuoden lapsiystävällisintä tekoa yhteisellä kampanjalla. Tekoja kerätään kaikissa kolmessa kunnassa 16.–31. lokakuuta ja esikarsinnan jälkeen lapset pääsevät äänestämään ja voittajat palkitaan keskiviikkona 13. joulukuuta.

Lapsiystävällinen teko voi olla esimerkiksi lapsen oikeuksia, osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja hyvinvointia parantavaa. Teko voi liittyä lasten kasvuun, oppimiseen tai vapaa-aikaan ja harrastuksiin. Teko voi olla jotain, joka on parantanut ja ilahduttanut lasten arkea, hyvinvointia ja elämää kunnassa.

Tekojen toteuttaja voi olla esimerkiksi kunnallinen toimija, yritys, yhdistys tai yksityinen henkilö, joka on edistänyt kuntansa tai kaupunkinsa lapsiystävällisyyttä. Teon tulee olla toteutettu kyseisessä kunnassa.

Ehdotuksen mukaan tulee liittää perustelut: Miksi teko on vuoden lapsiystävällisin? Miten teko on edistänyt kunnan lapsiystävällisyyttä ja lasten hyvää elämää kunnassa? Ehdotuksen jättämisen yhteydessä valitaan myös paikkakunta, jota ehdotus koskee.

Esikarsinnasta äänestykseen

Kunkin paikkakunnan oma esiraati valitsee ehdotuksista äänestykseen menevät teot. Sen jälkeen kunkin kunnan lapset saavat äänestää voittajateon. Äänestysaika on Lapsen oikeuksien viikolla 20.–25. marraskuuta. Äänestyksestä tiedotetaan kunnan kotisivuilla sekä päiväkotien ja koulujen kautta. Äänestää voivat kaikki alle 18-vuotiaat.

Oulu, Kempele ja Liminka palkitsevat kukin oman kuntansa voittajan. Voittajat julkistetaan ja palkitaan keskiviikkona 13. joulukuuta.

Kampanja toteutetaan samaan aikaan Oulussa, Limingassa ja Kempeleessä, jotka ovat kaikki mukana Unicefin Lapsiystävällinen kunta -toimintamallissa. Mallin tavoitteena on edistää lapsen oikeuksien toteutumista ja lasten hyvinvointia kunnissa.

Ehdotuksen vuoden lapsiystävällisimmästä teosta voi jättää sähköisellä lomakkeella tämän likin takaa.