Lapsia kannustetaan hiihtämään kolmena viikonloppuna – lasten oma Tour de Ski -turnee Sankivaarassa, Maikkulassa ja Lämsänjärvellä

Tour de Ski turnee -tapahtumassa on tarjolla sarjoja myös perheen pienimmille, jossa vanhempien apu voi olla tarpeen. Kuvituskuva: Mostphotos

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Team Rynkeby Oulu, Terva-ajot ry ja Karjasillan seurakunta järjestävät lapsille kolmena tulevana viikonloppuna ilmaisen ja kaikille avoimen lasten Tour de Ski turnee -tapahtuman Sankivaarassa, Patamäen koululla ja Lämsänjärven leirikeskuksessa.

Ensimmäinen Tour de Ski turnee -osio hiihdetään sunnuntaina 25. helmikuuta kello 12 alkaen Sankivaaran hiihtostadionilla. Seuraava on luvassa 3. maaliskuuta Maikkulan hiihtojen yhteydessä Patamäen koululla ja viimeinen 9. maaliskuuta Lämsänjärven leirikeskuksessa

Hiihtokilpailusarjoja on tarjolla tytöille ja pojille kaikkiaan viisi. Nuorimmille on alle nelivuotiaiden sarja ja vanhimmille 11-12-vuotiaiden sarja.

Hiihtotyyli on vapaa

Kisamatkoina on 100 metriä halsteriladulla, jossa on rivissä perinteisen ladut sekä 500-600 metriä ja 1000-1200 metriä. Järjestäjät kannustavat osallistumaan useampaankin matkaan.

”Yhteislähdöt tehdään sarjoittain, joissa ei ole ajanottoa. Samoin hiihtotyyli on vapaa – myös perinteisen latu on käytössä. Palkitsemme ihan varmasti kaikki osallistujat numeroliiviä vastaan”, lupaavat järjestäjät.

Paikalla on myytävänä grillimakkaroita parin euron hintaan, jotka ovat lapsille ilmaisia.

”Lisäksi Maikkulan koulun 5A-luokkalaiset järjestävät Sankivaaran ja Patamäen tapahtumiin kahvion kerätäkseen rahaa leirikouluaan varten. Lämsänjärven tuotto menee Yhteisvastuun hyväksi.”

Tapahtumat järjestävät Terva-ajot ry, Team Rynkeby Oulu ja  Karjasillan seurakunta sekä Kiinteistöhuolto Jurvelin. Mitalit ja ladut tarjoaa Oulun liikuntapalvelut.